per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Un gratacel i 10 equipaments envoltaran l'estació de la Sagrera - Albert Ollés
El Periódico 15/02/08


• Edificis de 9 a 19 plantes d'altura s'alçaran davant de la façana oest de la futura terminal ferroviària.
• Un gran espai esportiu ocuparà l'actual zona de vies entre el pont del Treball i el de Sarajevo.


Pisos de 9 a 19 plantes, amb un gratacel inclòs, i fins a 10 equipaments diferents, entre ells un gran espai esportiu, envoltaran la futura estació de la Sagrera. Així ho especifica l'últim document actualitzat sobre el pla de millora urbana del sector Entorn-Sagrera fet públic per la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat, al qual ha tingut accés aquest diari.

Aquest projecte, aprovat en el ple municipal del novembre passat, és un dels més importants --per magnitud i superfície afectada-- dels 11 plans de reforma previstos a la zona, i està avançant en concreció a mesura que s'acosta l'inici de les obres de construcció del túnel que comunicarà les terminals de Sants i Sagrera. A l'espera que Foment aprovi aviat el projecte constructiu de l'estació subterrània, sobre la qual s'alçaran diverses fileres d'edificis destinats a oficines i serveis, s'està configurant l'entorn d'aquest eix central.

2.231 VIVENDES
La major part dels edificis previstos, on s'ubicaran 2.231 vivendes (893 de protecció), juntament amb d'hotels i comerços, es concentraran davant de la cara oest de l'espai reservat per a l'estació, amb el carrer de Josep Soldevilla com a franja de separació. La primera línia de blocs serà la que tindrà més altura, amb un gratacel de 19 plantes i dos edificis d'11, mentre que a la segona hi predominaran els pisos de nou plantes.

Les promocions privades, ubicades en gran part en els terrenys que actualment no tenen un ús ferroviari, permetran la cessió de sòl per fer- hi equipaments i reallotjar els veïns afectats per les expropiacions. En aquest mateix espai, es distribuiran set equipaments, entre els quals destaquen una biblioteca i un centre civicocultural, que disposaran d'un espai d'ús educatiu i esportiu, respectivament.

 

De totes maneres, l'equipament més destacat és el que es distribuirà al llarg de l'actual zona de vies entre el pont del Treball i el de Sarajevo. Serà d'ús esportiu i estarà situat a sobre de la llosa que cobrirà les noves vies que surtin de l'estació en direcció nord. Una bona part de les zones verdes contemplades en el pla es concentraran en aquest mateix lloc i a l'altra llosa ubicada entre l'entrada sud a l'estació i el pont de Calatrava. Aquí s'hi inclou la ubicació d'un centre cívic a la Torre del Fang, que serà desmuntada a causa de les obres i es tornarà a construir al mateix lloc.

La rehabilitació de la torre i l'ús que se'n farà en el futur ha estat un dels nombrosos punts de desacord dels veïns amb l'ajuntament, juntament amb la petició d'un augment del percentatge de vivendes de protecció i una concreció més gran sobre el destí final dels equipaments. El moment de màxima divergència es va viure després que l'ajuntament rebutgés totes les al.legacions al pla presentades per les associacions veïnals.

COBERTURA DE MÉS VIES
Les dues parts han acostat postures aquesta setmana, després de l'acceptació municipal de cobrir el tram de vies situat entre els carrers d'Espronceda i Hondures. "Coincidim amb una bona part de les peticions veïnals, però les anirem incloent a mesura que avanci el projecte", va explicar el regidor d'Urbanisme, Ramon García- Bragado. Un compromís que els veïns demanen que es formalitzi per escrit.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar