per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

El Govern central desbloqueja el pla urbanístic de la Sagrera - A. Ollés/R.Comorera
El Periódico 28/02/07


• Aprovat l'impacte ambiental del tram entre l'estació i la Trinitat.
• El tràmit ressuscita el macroprojecte de reforma municipal a Sant Andreu
.

Poques vegades havia causat tanta expectació a l'Ajuntament de Barcelona una declaració d'impacte ambiental, un estudi preceptiu en qualsevol gran projecte d'infraestructures, però menys temut en àrees urbanes que en altres amb més zones naturals. "La ministra ha complert", va resumir un assessor de l'alcalde en relació amb la petició feta per Jordi Hereu el 8 de febrer a la titular de Foment, Magdalena Álvarez, per desbloquejar el desenvolupament urbanístic de l'entorn de l'estació de l'AVE a la Sagrera.

El punt clau per ressuscitar el macroprojecte era tan senzill, i al mateix temps complex, com que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiqués la declaració d'impacte ambiental del tram entre la futura estació i el nus de la Trinitat, a Sant Andreu.

I la llum es va fer ahir, 19 dies després de la reunió d'Hereu i del president José Montilla amb la ministra, i dos mesos més tard que el Ministeri de Medi Ambient resolgués el tràmit, el 29 de desembre del 2006, segons consta al text publicat ahir.

Aquest no incorpora noves mesures a les previstes en l'estudi informatiu de manera que, segons el consistori, Foment l'aprovarà els "pròxims dies" i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) podrà començar a licitar les obres ferroviàries projectades.


 

DESAFECTACIÓ
Paral.lelament, i això és el més important per a l'ajuntament, Adif agilitzarà la desafectació dels terrenys ferroviaris --que actualment ocupen vies i instal.lacions obsoletes-- i permetrà així l'aprovació dels plans urbanístics que el consistori ha anat redactant els dos últims anys, i que estaven paralitzats.

Entre aquests destaquen Colorantes-Renfe 2, Prim, Entorn-Sagrera i Renfe-Tallers, que inclouen noves vivendes i equipaments. Fins i tot un àmbit aprovat el 2006, l'anomenat triangle ferroviari, on anirà el gratacel de l'arquitecte Frank Gehry, està pendent d'aquest procés, ja que podria ser retocat.

Fonts municipals van recordar ahir que, malgrat l'espera, han avançat feina, de manera que és possible que els plans vegin la llum en aquest mandat. El calendari, avançat a aquest diari el 13 de febrer pel gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, preveia aprovar-los inicialment en el pròxim ple, sotmetre'ls a informació pública i aprovar-los definitivament a l'abril.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar