per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

L'Estat desencalla la tramitació del TAV entre la Sagrera i la Trinitat - D.Marin
El Punt 28/02/07


El Ministeri de Medi Ambient aprova la declaració d'impacte ambiental amb mig any de retard.

El Ministeri de Medi Ambient ha aprovat la declaració d'impacte ambiental del tram del TAV entre la Sagrera i el nus de la Trinitat. Aquest tràmit, pendent des de fa més d'un any, desencalla la construcció del nou corredor ferroviari de sortida de la ciutat i obre també la porta a l'aprovació dels plans urbanístics que permetran la construcció de pisos, oficines, equipaments i zones verdes a la superfície. Ara l'Ajuntament té previst aprovar abans de maig un bloc de quatre plans urbanístics: l'estació, els entorns de la Sagrera, Prim i Colorantes-Renfe II. El tram de TAV més polèmic, el del carrer Mallorca, encara està pendent.

El Butlletí Oficial de l'Estado (BOE) va publicar ahir la declaració d'impacte ambiental, un any i dos mesos després que s'aprovés l'estudi informatiu d'aquest tram de TAV a la ciutat. És un tràmit que se sol fer en sis mesos. Segons l'Ajuntament, els estudis s'han allargat perquè s'ha filat prim amb l'afectació ferroviària, perquè les obres no aturin la circulació de trens de rodalies.

 

Finalment, el document no recull cap novetat significativa respecte al que ja preveia l'estudi informatiu. L'estudi detalla com s'hauran de fer els treballs perquè no es talli en dos l'aqüífer del pla de Barcelona, i en matèria de vibracions i sorolls dóna per bo el sistema constructiu proposat de Foment.

Ara el ministeri haurà de resoldre les al·legacions. Un cop fet això, l'empresa estatal Adif podrà aprovar els projectes constructius de les vies d'alta velocitat, recol·locar les de rodalies, l'estació del TAV de la Sagrera, una nova estació de rodalies Sant Andreu Comtal i la llosa que taparà les vies.

Paral·lelament, l'Ajuntament podrà aprovar ara els plans urbanístics de la superfície, que inclouen pisos, oficines, equipaments i un parc lineal de 3,5 quilòmetres al llarg d'aquest corredor ferroviari.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar