per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Sant Andreu vol més vivendes socials davant l'arribada de l'AVE - Albert Ollés
El Periódico 16/02/07


• Els veïns sol.liciten augmentar el grau de protecció en sòl públic fins al 60%.
• Reclamen que la meitat de les noves promocions es destinin al lloguer
.

L'arribada cada vegada més present de l'AVE i els nombrosos projectes urbanístics vinculats o no amb el tren d'alta velocitat previstos els pròxims anys a Sant Andreu ha mobilitzat els veïns del districte, que han elaborat un pla de vivenda precursor en la ciutat.

El document, que analitza tots els plans de reforma que s'estan tramitant a la zona, reclama que les administracions incrementin el percentatge de vivenda social en les noves promocions. Per a això sol.licita que un 60% dels pisos que es construeixin en sòl d'origen públic es beneficiïn d'algun tipus de protecció social.

Actualment, la mitjana global de la ciutat es mou al voltant del 33%, encara que en alguns districtes amb una especial activitat immobiliària, com el de Sant Martí, s'ha arribat al 50%.

Aquest és el model que han seguit les entitats veïnals de Sant Andreu i que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) vol generalitzar a tot Barcelona, tal com ja va avançar ahir Antonio Fortes, vocal de la federació. "És un bon moment per replantejar-nos els percentatges de vivenda protegida per arribar a aconseguir un consens de mínims que equilibri les possibilitats reals dels barcelonins amb l'oferta", va indicar.

40% EN SÒL PRIVAT
En el cas de terrenys de propietat privada es demana un mínim de reserva per a pisos protegits del 40%.


 

L'informe fa un incís en la promoció del lloguer, a través d'una fórmula que permeti destinar a aquest règim la meitat de les vivendes socials.

Una altra de les normes bàsiques del pla fa referència a l'anomenada "quota territorial", que sol.licita que el 15% de les promocions protegides siguin per a persones empadronades al barri on es construeixin, el 35% per als residents en altres zones de Sant Andreu i el 50% que queda per a la resta de la ciutat.

Els veïns reclamen que la proporció de pisos per a joves o gent gran, de lloguer i de les diferents categories de protecció es correspongui amb les rendes econòmiques dels residents. Les promocions en les quals es fa un especial èmfasi són les relacionades amb l'arribada de l'AVE a la futura estació de la Sagrera (Colorants, Tallers, Can Portabella i a l'entorn de Sagrera).

CASERNES DE SANT ANDREU
També es destaquen les reformes urbanístiques que estan vinculades a les antigues casernes de Sant Andreu, la fàbrica Fabra i Coats, la presó de Trinitat Vella, la caserna de Navas i el Torrent de l'Estadella (Bon Pastor). El pla té el suport de les set principals entitats veïnals del districte i ha estat presentat a tècnics del Patronat Municipal de l'Habitatge i del districte que, de moment, no s'han pronunciat.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar