ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Les associacions de veïns exigeixen informació de l'AVE -
El Periódico 02/03/06


• La FAVB i vuit entitats demanen que es reuneixin les taules de seguiment.

Els veïns de Barcelona afectats pel recorregut de l'AVE van llançar ahir un altre avís a les administracions per la falta d'informació relativa al desenvolupament del projecte i l'execució de les obres. La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i vuit entitats van denunciar que "les possibilitats de participació es redueixen a informacions fragmentades i esporàdiques que no ajuden a tranquil.litzar ni els ànims dels veïns ni els de les mateixes associacions".

Els representants de la FAVB i del Clot-Camp de l'Arpa, Esquerra de l'Eixample, Navas, Sagrada Família, Sant Andreu del Palomar, Sant Andreu Sud, Centre Social de Sants i la Sagrera van denunciar en un acte conjunt l'incompliment dels compromisos adquirits fa un any per l'ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment sobre la participació popular.

Lamenten que des de l'abril del 2005 només hi ha hagut dues reunions amb la FAVB, dues més amb Sant Andreu i una amb els restants districtes afectats. Diuen, a més, que aquestes trobades "sempre han sigut informatives i no de treball o seguiment" per entrar en detall.

 

IMPACTE SOCIAL
Els veïns reclamen una anàlisi global de tota l'obra, inclosos impactes socials com talls de carrers, molèsties als veïns, repercussió en els comerços o conseqüències mediambientals en espais d'interès natural.

Les associacions van demanar la constitució urgent de les taules de seguiment territorials i de treball acordades, amb la presència de tècnics que assessorin sobre temes com recorregut, profunditat de vies o seguretat de les obres. Van posar un èmfasi especial a disposar d'un enginyer independent a qui dirigir-se per aclarir dubtes i superar l'opacitat oficial. També van insistir a crear una assegurança que cobreixi els riscos que les obres puguin suposar per a les vivendes.



l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar