ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Els veïns de Sant Andreu volen participar en la transformació urbana que comportarà el TGV - Laura Rahola
El Punt 13/11/05


Alerten d'un projecte per fer blocs de 12 pisos en una antiga fàbrica.

Els veïns de Sant Andreu han començat a mobilitzar-se contra el pla urbanístic que implicarà l'arribada del TGV i la construcció de la gran estació de Sant Andreu-Sagrera, la principal terminal de l'alta velocitat a Barcelona. Els veïns exigeixen que la gran zona verda de més de 30 hectàrees que ha de sortir del cobriment de les vies sigui realment un parc, i no una llosa coberta de gespa, com està previst.

L'associació de veïns de Sant Adreu 'del' Palomar, que ahir va fer una reunió informativa, va exigir a l'Ajuntament que deixi participar els veïns en un projecte que transformarà el 'barri' i que no veuen clar, malgrat que se'ls ha presentat com una gran oportunitat de millora urbana.

La principal queixa és pel parc lineal de més de cinc quilòmetres que quedarà sobre les vies quan estiguin cobertes, i que anirà des de la plaça de les Glòries fins al Nus de la Trinitat. El president de l'associació de veïns, Lluís González, va criticar que el resultat «no serà un parc, sinó una zona dura, amb una mica de gespa». González va recordar que, sota la llosa, a més de les vies de tren, està previst que hi vagin diversos tallers de manteniment i magatzems per al TGV. Per això, segons el president de l'associació veïnal, «més que un parc ens faran teulades, on només pot anar una làmina de gespa, però no arbres». González va advertir que els veïns «no deixaran que el parc que els havien promès es quedi en parterres i zona dura» i va recordar que Sant Andreu, tot i que és una de les àrees més densament poblades de Barcelona, «no té cap gran parc».

 

En la reunió, en què van assistir més d'un centenar de veïns, González va destacar altres elements del projecte que considera que afectaran negativament els veïns. D'una banda, la via ràpida de sortida i entrada de Barcelona, que tot i anar soterrada, tindrà vials de servei i, sobretot, una gran rotonda prevista al pont de Sant Adrià. I l'altra crítica de l'associació és per la falta d'equipaments i de pisos de protecció oficial que preveu el projecte.

Edificis de 12 pisos
En la reunió veïnal d'ahir a Sant Andreu també hi va haver crítiques per un altre projecte urbanístic, aquest més reduït i que encara no s'ha aprovat. Una immobiliària ha presentat a l'Ajuntament un projecte per requalificar terrenys de l'antiga fàbrica Fabra i Coats, on vol edificar més de 226 habitatges. El vicepresident de l'associació de veïns, Genís Pasqual, va advertir que la proposta, a banda de «no incloure cap pis de protecció oficial», suposaria la construcció de tres grans torres de planta més dotze pisos d'altura, en uns terrenys que ara estan qualificats com a equipaments. L'associació de veïns ha convocat, per dissabte vinent, una manifestació contra els dos projectes: TGV i Fabra i Coats, i ha començat a distribuir cartells per penjar als balcons.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar