ubicaciˇ de STAPWEB STAP - PÓgina IniciSTAP SuperfÝcie ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper quŔ la WEB STAP
 

Els trens de Girona no pararan ni a GrÓcia ni a Sants - Laura Rahola
El Punt 24/11/05


Aquestes dues parades seran substitu´des per Sant Andreu Comtal -ara nomÚs hi paren els Regionals, per˛ no els ExprÚs-
i l'estaciˇ de Franša, que serÓ el punt de sortida i arribada de tota la lÝnia.

Els trens de la lÝnia de Girona, Figueres i Portbou deixaran de tenir parada a Passeig de GrÓcia i a Sants, i la terminal serÓ l'estaciˇ de Franša, a causa de les obres del TGV a Barcelona. La nova configuraciˇ no comenšarÓ a funcionar fins a l'any vinent, probablement a partir del mes de marš. Renfe vol endarrerir al mÓxim les afectacions en un trajecte que, amb prop de 4,5 milions de passatgers l'any, Ús el mÚs utilitzat de totes les lÝnies de Regionals de Catalunya. Abans, aquest desembre, els trens de Madrid tambÚ passaran a l'estaciˇ de Franša. En pocs mesos, Sants deixarÓ de ser la gran terminal ferroviÓria de Barcelona i es convertirÓ en un baixador on algunes lÝnies, com la de Girona, ni tan sols faran parada.

Els trens Catalunya ExprÚs, que fan el trajecte Barcelona-Girona-Figueres, no s'aturaran ni a l'estaciˇ de Passeig de GrÓcia ni a Barcelona Sants. Aquestes dues parades seran substitu´des per Sant Andreu Comtal -ara nomÚs hi paren els Regionals, per˛ no els ExprÚs- i l'estaciˇ de Franša, que serÓ el punt de sortida i arribada de tota la lÝnia. Entre Sant Andreu Comtal i Franša, Ús previst mantenir la baixada actual de Clot-Aragˇ. Els trens Regionals, que tenen mÚs parades i arriben fins a Portbou i Cervera, faran el mateix recorregut dins de Barcelona, Ús a dir: Franša, Clot i Sant Andreu Comtal.

 

Renfe encara no ha fixat el calendari per posar en marxa el nou trajecte, per˛ de totes les lÝnies que s'estan canviant per les obres del TGV a Sants, aquesta serÓ probablement la darrera que es modificarÓ. Aix˛ donaria marge a l'empresa per ajornar els canvis fins al marš del 2006.

Aquest mes de desembre, l'estaciˇ de Sants, que s'estÓ adaptant per rebre el TGV, comenša la fase d'obres que afectarÓ directament la seva capacitat ferroviÓria. A partir del dia 4, les dotze vies que ara tenen les andanes es reduiran a vuit. Aix˛ obligarÓ a suprimir l'enllaš directe amb l'aeroport del Prat. A mÚs, es traslladarÓ part del trÓnsit a l'estaciˇ de Franša, que des de l'octubre ja rep els trens de ValŔncia i els internacionals de ParÝs, Montpeller i Zuric. A partir del dia 24 de desembre s'hi afegiran els trens Altaria, que enllacen Barcelona i Madrid. L'estaciˇ de Franša assumirÓ bona part del paper de gran terminal ferroviÓria que ara tÚ Sants i que, a mesura que avancin les obres, anirÓ reduint la seva capacitat fins a convertir-se en un baixador. La inversiˇ total que ha fet el ministeri supera els 7 milions d'euros.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar