ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Sant Andreu es mobilitza contra la manera com s'executen els grans projectes urbanístics a la zona - Rosa Díaz
El Punt 21/10/05


Els veïns creuen que l'administració els deixa al marge de les decisions.

Els veïns de Sant Andreu no les tenen totes amb els projectes urbanístics, de gran abast, que s'estan desenvolupant a la zona. Creuen que estan quedant al marge dels processos referents a l'arribada del TGV i al pla Sant Andreu Sagrera, i volen dir-hi la seva. Per això s'estan començant a organitzar. D'entrada, han muntat un programa de xerrades amb el veïnat afectat, que comença demà, per copsar les opinions. Després, si cal, sortiran al carrer a protestar.

«Ja s'està cuinant l'arribada del TGV a Sant Andreu», diu l'associació de veïns de Sant Andreu en un comunicat, «i la campanya que engeguem és per demanar que aquesta infraestructura millori el 'barri' i no l'empitjori», continua. L'entitat ja planteja algunes propostes concretes: «Que el parc lineal sigui un veritable parc amb arbres i vegetació, i no una llosa de pedra amb jardineres, i que el cobriment de les vies sigui total.»

 

Pel que fa al pla Sant Andreu-Sagrera, l'entitat demana «un gran percentatge d'habitatge de protecció i prioritàriament per a la gent del 'barri'».

L'associació manifesta que no està d'acord amb la proposta d'un 60% de pisos socials que es fa per a les casernes de Sant Andreu, «reivindiquem el 100%», hi afegeix.

També demana la creació d'equipament al mateix ritme que creix la població del 'barri' amb la construcció de més pisos. Vol obtenir la garantia que els vials que generi la nova infraestructura «no siguin per portar trànsit en excés» i, si és així, «que aquests vials siguin subterranis». Finalment, els veïns rebutgen les rotondes viàries de gran impacte. «No en tenim cap necessitat», sentencien.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar