ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Can Portabella s'uneix a la nova Sagrera (?!) - Albert Ollés
El Periodico 29/10/04


• L'antiga fàbrica tèxtil albergarà el 2007 una gran zona verda i 300 vivendes

La remodelació de l'entorn de la futura estació central de l'AVE, a la Sagrera, va viure ahir un nou impuls amb la presentació oficial del projecte de transformació de l'antiga fàbrica tèxtil de Can Portabella.

L'històric conjunt industrial del districte de Sant Andreu, ubicat des del segle XIX davant l'actual passeig de l'Onze de Setembre, entre els carrers de Virgili, Pare Manyanet i Josep Soldevilla, es convertirà l'any 2007 en una gran zona verda de 6.000 metres quadrats, al voltant de la qual es construiran 299 vivendes, 75 d'elles (un 25%) de protecció oficial; 3.300 metres quadrats de sostre comercial i un nou equipament de 'barri'.

El projecte té un pressupost global de 41,5 milions d'euros (uns 6.900 milions de pessetes), 36 dels quals s'invertiran en l'edificació dels pisos. La resta inclou les despeses d'expropiació i d'indemnització, enderrocament --la fase actual-- i urbanització.

UN CARRERÓ SENSE SORTIDA
L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, va voler donar a la reurbanització de la zona un aire d'especial transcendència: "Aquest pla transforma el que s'havia convertit en un carreró sense sortida en una zona normalitzada que connectarà el cor de Sant Andreu amb el parc ferroviari de la Sagrera".


 

Clos va rememorar el llarg procés de gestació del pla, entre reivindicacions veïnals que es remunten fins a 20 anys enrere i "costoses" expropiacions: "Semblava una aventura massa difícil, però ens hi vam arriscar i ara podem començar a constatar els resultats positius que tindrà per al 'barri'".

L'alcalde va recordar el paper "decisiu" desenvolupat en la posada en marxa del projecte pel desaparegut regidor de Sant Andreu Antonio Santiburcio, i va proposar posar el nom de l'exregidor al passeig que es construirà a la zona.

Les obres intentaran mantenir l'esperit de la colònia industrial i es reciclaran, amb criteris mediambientals i sostenibles, alguns dels materials de l'antiga fàbrica, com per exemple els totxos o les teules. També es conservarà un carrer de llambordes i la xemeneia, que s'ha convertit en símbol emblemàtic del complex.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar