ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

La Generalitat aprova el pla per engegar la reforma de la Sagrera - Carles Cols
El Periodico 20/05/04


• El projecte, de més dimensió que el del Fòrum, afecta una àrea d'un milió de metres quadrats
• La subcomissió d'urbanisme avala un augment de l'edificabilitat per finançar l'operació


La Generalitat va aprovar ahir de forma definitiva l'anomenat pla urbanístic Sant Andreu-Sagrera. En altres paraules, ja no hi ha res que impedeixi iniciar a Barcelona una nova gran transformació urbana de proporcions equivalents a la portada a terme a l'àrea del Fòrum, en aquesta ocasió amb l'estació principal de l'AVE com a motor del canvi. La central ferroviària ocuparà uns 100.000 metres quadrats, però l'àrea a transformar és 10 vegades més extensa, gairebé un milió de metres quadrats en què es crearà un potent sector d'oficines i hotels, es construiran 152.000 metres quadrats de pisos destinats al mercat lliure i 73.000 més a protecció oficial i es cosirà tota l'àrea mitjançant una zona verda de 43 hectàrees.

La llum verda anunciada ahir per la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona ratifica, sense canvis significatius, l'acord aconseguit el setembre del 2002 entre el Govern central, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. En aquell pacte --històric, en certa manera, ja que va conciliar tres administracions de colors polítics diferents-- cada part va aportar a una societat conjunta de nova creació els terrenys de què disposava a la zona per posar en marxa el pla. ¿Com es pot finançar, no obstant, un projecte tan majúscul? La solució (ara avalada per la subcomissió d'urbanisme) va ser simple: es va optar per augmentar l'edificabilitat total de la zona per finançar d'aquesta manera, a través de les plusvàlues obtingudes, l'operació.

 

VESTÍBUL DE PAS
Des del punt de vista urbà, la iniciativa comporta el final de l'enorme cicatriu de vies de ferrocarril que actualment separa Sant Martí de Sant Andreu. En aquest sentit, no només els nous carrers a urbanitzar i les zones verdes de nova creació uniran els dos barris, sinó que fins i tot l'estació de ferrocarril està cridada a exercir aquesta funció. Les terminals ferroviàries del segle XXI (i aquesta ho serà) no tenen res a veure amb les seves antecessores. Ja no necessiten grans sostres de volta, com abans; d'aquesta manera, l'estació de l'AVE serà un conjunt de tres plantes subterrànies en què el vestíbul, situat a la zona més alta, serà en la pràctica un lloc de pas més per anar de Sant Martí a Sant Andreu o viceversa.

RENOVACIÓ DEL CONSELL
Amb tot, el procés de transformació no ha fet més que posar el comptaquilòmetres a zero. El primer pas és ara que es renovin els càrrecs del consell d'administració de la societat mixta que van crear les tres administracions --Sagrera Alta Velocitat (SAV)-- ja que el resultat de les últimes eleccions autonòmiques i generals encara no s'ha reflectit en aquest organisme. A partir de llavors, SAV haurà d'encarregar els projectes arquitectònics i executius que impulsin la transformació de la zona, ja amb obres.

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar