ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Via lliure al pla urbanístic de Sant Andreu-Sagrera sobre les vies del TGV - David Marin
El Punt 20/05/04


La Generalitat dóna l'aprovació definitiva a la creació d'un gran corredor d'habitatges, hotels i jardins.
Un any i dos mesos és el que ha necessitat la subcomissió d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat per donar el vistiplau definitiu al pla urbanístic de Sant Andreu-Sagrera. Durant aquest temps s'han introduït alguns canvis en la distribució de la zona verda, però no s'han alterat les grans xifres del pla: la requalificació de les vies i els magatzems de Renfe entre el Clot i el nus de la Trinitat en un gran corredor d'habitatges, oficines, hotels i zones verdes, amb la gran estació central del TGV al barri de la Sagrera. Les vies queden soterrades i la urbanització de la superfície tancarà una vella cicatriu de la ciutat.


Les xifres maregen: 100 noves hectàrees enmig de Barcelona, on es posaran dos mil nous habitatges de mercat lliure, un miler de protecció, 500 apartaments per a joves, 389.000 m de zones verdes, 78.497 m d'hotels i 313.967 m d'edificacions d'usos terciaris, oficines, zones comercials i altres, i 131.847 m d'equipaments. Tot plegat aprofitant el cobriment de les vies de Renfe entre el Clot i la sortida de Barcelona cap al Vallès, al nus de la Trinitat. Les proporcions no han canviat durant l'any llarg en què el pla ha estat als despatxos de la subcomissió d'Urbanisme.

Es desperta així un gegant adormit. Ara els edificis i projectes que els propietaris del sòl vulguin desenvolupar ja poden començar a tramitar-se. Quan tot s'acabi, s'haurà creat a Barcelona un nou pol urbanístic similar al que va significar l'obertura de la Diagonal al mar.

Nous gratacels
Alguns projectes en estudi no tindran res a envejar als creats al voltant de la zona Fòrum. En terrenys de Renfe, al voltant d'on ara hi ha el pont del Treball que uneix la Verneda i la Sagrera, està planificada la construcció de tres gratacels d'oficines i hotels, a tocar de l'estació central del TGV a Barcelona. Una mica més amunt, a l'alçada del "barri" de Sant Andreu, s'està dissenyant també un edifici singular a l'anomenat triangle ferroviari.

 

L'Ajuntament defensa la inclusió d'activitats hoteleres i terciàries amb l'argument que aporten una major activitat a la zona. Després de la marxa de les indústries, zones com la Sagrera havien quedat condemnades al paper de barris residencials, sense gaire feina per oferir als seus residents. Tot i això, les associacions de veïns critiquen que s'hagi posat l'accent en hotels i oficines i no tant en habitatge social. «Han reservat més metres quadrats edificables per a hotels que no pas per a habitatge protegit», es queixa el president de l'associació de veïns de la Sagrera, Oleguer Méndez. La revalorització del sòl també accentu arà el risc de substitució dels veïns i del teixit social d'aquests barris. Entre habitatges, oficines i hotels hi passarà també un corredor verd des del carrer Espronceda, al Clot, fins al nus de la Trinitat, ja a la sortida de Barcelona, que relligarà espais verds existents o en projecte a tocar dels barris per on passa: la Maquinista, Sant Martí i Prim.

 

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar