ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Els veïns de la Sagrera reclamen els guanys immobiliaris del TGV per a equipaments públics
-
David Marin
El Punt 29/02/04


La idea del Ministeri de Foment és aprofitar-los per pagar el cobriment de les vies
El compte enrere del TGV a Barcelona ha començat, però no se sap des de quin número.
L'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament van desbloquejar fa dues setmanes l'obra, van confirmar el traçat per sota del carrer de Mallorca i el número dos del Ministeri de Foment, Benigno Blanco, va insinuar el 2007 com a data probable per a l'acabament, encara que no va posar data concreta d'inici. Mentrestant, els veïns confien a aconseguir millores d'última hora.
L'associació de veïns de la Sagrera reclama un autèntic parc sobre la cobertura de les vies i que es destinin les plusvàlues de l'operació a equipaments públics.


L'obra del TGV a Barcelona es divideix en tres parts: la remodelació de l'estació de Sants, la creació d'un túnel sota el carrer de Mallorca entre Sants i la Sagrera i la construcció de l'estació central al barri de la Sagrera. Aquest últim projecte preveu el cobriment de les vies existents fins a la sortida cap a Montcada i va acompanyat del pla Sant Andreu-Sagrera: una gran operació immobiliària que inclou la construcció de prop de 8.000 habitatges, edificis d'hotels i oficines i un gran parc linial sobre la tapa de cobertura de les vies.

L'associació de veïns de la Sagrera confia ser a temps de canviar algunes de les idees planificades per Foment per a l'obra. Una és econòmica. L'entitat considera més just que aquesta gran operació immobiliària, que transformarà radicalment els barris afectats, ha de compensar-los amb més equipaments. El president de l'associació, Oleguer Méndez, reclama que les plusvàlues urbanístiques de l'operació es destinin a equipaments.

 

Els càlculs de Foment, però, són utilitzar-los en el finançament de la cobertura de les vies: una gran llosa de més de cinc quilòmetres entre el pont d'Espronceda, al Clot, i el nus de la Trinitat, a la sortida de la ciutat. «Ni per cobrir el cinturó del Mig ni per la semicobertura de la Gran Via s'ha utilitzat aquest sistema», es va queixar Méndez. Els veïns tenen clar quin equipament voldrien aconseguir primer: un poliesportiu «amb cara ulls» a la confluència del carrer d'Hondures amb el passatge de Bofarull.

També reclamen que la llosa sigui més consistent, capaç de suportar «un parc de debò, amb arbres». El que s'ha definit fins ara només preveu l'enjardinament. L'associació també és molt crítica amb els gratacels d'hotel i oficines previstos al voltant del pont del Treball.

 

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar