ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Desenes d'indigents ocupen els terrenys de l'AVE a la Sagrera - Manuel Cabello


UNA ALTRA CARA DEL DESENVOLUPAMENT DE LA CIUTAT
• Matalassos, mobles vells i parracs apareixen escampats per l'espai de la futura estació
• Alguns 'sense sostre' vivien prop de les Glòries fins que en van ser desallotjats per la Guàrdia Urbana


Els terrenys de la Sagrera on s'ubicarà la futura estació del tren d'alta velocitat han estat ocupats per diversos grups d'indigents. Paradoxalment, la zona que acollirà el pròxim projecte bandera de l'Ajuntament de Barcelona, un cop finalitzi la urbanització de Diagonal Mar, està ara ocupada per vells matalassos, mobles desballestats, parracs i altres materials utilitzats pels captaires que han adoptat aquests terrenys com la seva nova vivenda.

El motiu de l'ocupació és clar: molts d'aquests sense sostre malvivien fins fa unes setmanes als voltants de la plaça de les Glòries, però el consistori va fer una neteja a la zona i els indigents es van veure obligats a mudar-se. Durant el dia és difícil veure-hi ningú perquè la majoria d'aquestes persones surten a buscar pels contenidors de la ciutat qualsevol cosa que puguin malvendre posteriorment al mercat de les Glòries. Les cendres de fogueres acabades d'apagar, les restes de menjar, els matalassos tirats per terra i la gran quantitat d'escombraries són un clar indicador que en aquests racons semiclandestins hi viu gent.

SUPERVIVENTS A LA CIUTAT
Les persones que viuen en aquestes condicions tenen molts inconvenients a l'hora de parlar amb la premsa. La majoria té família que desconeix les dures condicions de vida d'aquests supervivents de la gran ciutat: "No m'agradaria que la meva família sabés que visc a sota un pont", asseguren per no revelar els seus noms.

"Fa algunes setmanes en un diari hi van sortir unes fotos de la gent que vivia a les Glòries i l'endemà ja teníem la Guàrdia Urbana allà per desallotjar-nos", va criticar amb amargura un indigent dels que viuen a sota d'un dels ponts per on circularan els AVE.


 

Aquest home, que va accedir a parlar amb aquest diari sense donar el seu nom ni ser fotografiat, assegura que només intenten passar inadvertits i viure tranquil.lament: "Almenys, aquí tenim un sostre i volem que l'ajuntament ens deixi tranquils, perquè l'única cosa que fa és desallotjar-nos d'un lloc, sense aportar cap solució per a la nostra situació", va exigir.

A cent metres escassos del pont de Calatrava, al carrer de la Sagrera, s'alça un vell edifici en ruïnes. Al costat d'una parada d'autobús hi ha un esvoranc obert al mur i des de fora es poden observar uns quants matalassos, roba, restes de menjar i escombraries. Segons alguns veïns, en aquest espai s'hi han instal.lat uns 15 o 20 indigents. A l'altre costat de les vies, el panorama es repeteix en un pipicà ubicat a l'interior d'un petit jardí, al costat de la ronda de Sant Martí. Els terrenys havien estat ocupats en anys anteriors de manera temporal per drogoaddictes que buscaven refugi. La zona, molt enjardinada, també va acollir en èpoques passades un dels poblats gitanos més grans de Barcelona, però avui no queda cap rastre d'això.

MOTOR ECONÒMIC
Aquesta situació d'abandonament es produeix justament en una zona que es prepara per a un boom econòmic: l'Ajuntament de Barcelona projecta construir-hi milers de vivendes, oficines, zones de serveis i altres equipaments per convertir aquesta zona en un "nou motor" de la ciutat. Només les infraestructures de l'AVE costaran 450 milions d'euros (75.000 milions de pessetes).

 

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
Casernes de Sant Andreu
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar