ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

L'AVE de Barcelona tampoc té cap data - - Elena Zapata / Manuel Vilaseró


• Foment reconeix per primer cop que el tren no arribarà el 2004 i renuncia a donar nous terminis
• Tècnics que treballen en el projecte auguren que la línia no estarà llesta almenys fins al 2006


Els responsables del Ministeri de Foment eren els únics espanyols que sostenien que l'AVE encara podia arribar a Barcelona el 2004. Fins ahir, dia en què el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco, va reconèixer que, com ja ha passat amb el tram de Lleida, el seu departament no en té ni idea de quan podrà arrencar la línia. Així de clar, encara que naturalment amb altres paraules, ho va dir a Barcelona el número dos de Foment. "Encara no hi ha calendari. El més sensat és anar posant les dates per a cada projecte", va argumentar.

Només quatre dies abans, Blanco havia assenyalat al Senat, responent a Josep Xuclà (CiU), que "l'objectiu" del Govern central continuava sent arribar a Barcelona l'any 2004. Però el secretari d'Estat ja havia desenvolupat ahir tota una teoria del nou enfocament: "El ministeri, més que no pas amb calendari, treballa amb programacions, que són una cosa viva i canviant", que no es pot "lligar a dates concretes". A partir d'ara el compromís de Foment no se centrarà en "calendaris teòrics" sinó a "controlar l'eficàcia" i "que no es perdi temps".

MALA NOTÍCIA
El braç dret del ministre Francisco Álvarez-Cascos va fer aquestes declaracions en l'acte de firma de la constitució dels organismes que dirigiran els treballs de l'AVE a Barcelona. Les autoritats locals i autonòmiques que el van acompanyar no van fer comentaris en presència seva sobre el retard, però posteriorment el conseller Felip Puig es va congratular que el Govern hagi canviat la seva actitud "poc participativa i transparent" al reconèixer que va ser un fiasco organitzar fastuosos viatges inaugurals de l'AVE Madrid-Lleida sense que estigués a punt la línia i al primar la seguretat en els treballs en lloc d'un calendari concret.


 

Diversos tècnics implicats en els treballs consultats ahir per aquest diari es van ratificar en la previsió que fan des de fa mesos: la línia no es podrà inaugurar abans del 2006 i probablement no estarà llesta fins al 2007. "Reconec que és una mala notícia per als barcelonins, però dir una altra cosa seria enganyar-se", va explicar un d'ells.

TRAMS SENSE PROJECTE
Una anàlisi de l'estat dels treballs de la línia a les proximitats de Barcelona no admet dubtes. En alguns s'ha de començar literalment de zero. No és només que les excavadores no hagin remogut encara ni un gram de terra sinó que els enginyers ni tan sols han començat a dibuixar els plànols. És el cas, per exemple, del pas sobre el riu Llobregat, un traçat en què encara no hi ha acord.

Per al tram Lleida-Madrid, des que s'ha dibuixat l'últim traçat fins que s'ha pogut entreveure la possibilitat d'inaugurar, ha passat un mínim de tres anys, segons explica una altra font, que afegeix: "Facin vostès els comptes".

difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar