opinions

digues la teva... participa

ALERTA !! que ens volen tornar a fotre - xagori
Fòrum STAP 03/10/03


Es conèix que 'Sant Andreu' els hi queda justet per a 'vendre' la seva 'maravellosa' ciutat, i a més a més, a algun xèic àrab no li faria gràcia anar a petar amb l'A.V.E. (Anguniosa Velositat Espanyola) a una estació que estigués ubicada en un lloc que pertanyés a Sant Andreu (districte d'infidels!).
Així és que ara, el rumor ja fa temps que corre, volen tornar-nos a faltar al respecte canviant el nom del 'Districte'.
Ara volen que siguem de 'SANT ANDREU-SAGRERA'.
No en tenen prou amb haver-nos esquarterat el Terme Municipal, que ara ens volen fotre aquesta nova potinada.
A veure com reaccionem. No els hi hem pas de permetre. I, a veure com reacciona l'A.VV. de Sant Andreu de Palomar, amb tots els seus secretismes al voltant del T.G.V. (AVE pels espanyols). No vull ni pensar que la 'discreció' en el tema no venia motivada per aquest nou intent d'agressió centralista.
Plantem-los cara. Cada vegada que Sant Andreu de Palomar ha dit 'fins aquí podiem arribar', han hagut de fer marxa enrera (Rambla, Can Guardiola, Can Fabra, Cementiri...) No ens deixem entabanar.
Què s'han cregut?
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
i una estació és allà on s'aturen els trens
...o no?

____________________________________

No estic d' acord...soc Sagrerenc i Andreuenc, pero NO Martinenc... - Dani
Fòrum STAP 07/10/03


Hola, no estic gens d' acord amb el que dius, ni ti ni la web (i em sembla, que tu Xagori, dus aquesta web).
Soc Sagrerenc i Andreuenc, pero gens ni mica Martinenc. Per molt que fa 100 anys La Sagrera pertanyes a St. Marti de Provençals, jo no em sento gens lligat a aquell barri, i estic content de que La Sagrera hagi acabat pertanyent a Sant Andreu, ja que es on sento que pertanyo. El meu equip de futbol es la U.E. Sant Andreu, abans que el Barça i espero que arribem aviat a 2ªA. Encara que el meu sentiment de pertanyença es tant de La Sagrera com de Sant Andreu, penso que el canvi de nom del District no estaria gens malament ja que no hem d' oblidar que La Sagrera i Sant Andreu son dos barris molt lligats, tant per proximitat, com per relacio, com per la incomunicacio que suposa tan la Meridiana, com les vies del tren, i aprofito per recordar que La Sagrera tambe esta esquarterada com vosaltres dieu, per sobre la Meridiana. Si tenim en compte que tan Sant Andreu de Palomar com La Sagrera tenen un nivell similar (habitants, associatiu, etc,etc) i que els dos tenen mes de 100 anys d' historia (encara que La Sagrera pertanyes a St. Marti i St. Andreu de Palomar fos un municipi) veig just que el Districte pasi a dir-se "St. Andreu-La Sagrera"..ja que La Sagrera es mereix mes del que te, cosa que no significa treure res a Sant Andreu de Palomar sino treure-li coses a l' Ajuntament...cosa que no afecta gens al nom del barri, Sant Andreu de Palomar i La Sagrera. Tambe es cometè una greu injusticia amb l' autobus 126 que recorre Sant Andreu i La Sagrera, aixi que la denominació "126 - SANT ANDREU" es totalmente arbitraria i injusta.
Penso que el pitjor que poden fer tant La Sagrera com Sant Andreu de Palomar es enfrontar-se, ja que el que hem de fer es anar de la ma, enfront de l'ajuntament, que no només va contra vosaltres, sinó tambe contra nosaltres, amb l' AVE i les autopistes que ens vol ficar als nassos.
De la mateixa manera que l' AAVV, C.Civic i asociacions de Sant Andreu de Palomar lluiten per la seva historia, a La Sagrera lluitem per la nostra. I els que dieuen que ens retornin a Sant Marti...no gracies...que no volem. El que no m' ha quedat gens clar es allo de que en 20 anys no s' ha aconseguit no se quina cosa...m' ha semblat entendre que no s' ha aconseguit que els Sagrerenc ens sentim Andreuencs...doncs jo em sento, una altre cosa es que La Sagrera tinga una llarga historia.
Abans que tornar a pertanyer a St. Marti, preferiria ser un districte apart...encara que prefereixo seguir pertanyent a Sant Andreu, sentint-me a la vegada Sagrerenc.

____________________________________

Sí, sóc el webmestre de la WEB STAP - xagori
Fòrum STAP 07/10/03


Em dic Xavier Gómez Ribera i en sóc el responsable, sempre ha sigut públic això, no és d'extranyar, doncs, que no només coincideixi sinó que promocioni el que en ella es diu.
Aclarit això:
No et sembla doncs que hagués sigut millor no obrir la caixa dels trons per part d'aquest "consell d'entitats de la Sagrera" i deixar la molt bona relació que hem tingut sempre, sempre, sagrerencs i andreuencs tal i com estava?
A La Sagrera hi haurà l'estació del T.G.V. (AVE: Anguniosa Velocitat Espanyola) i "La Sagrera" lluirà internacionalment, bé. Vol dir això que cal aquesta maniobra de malveïnatge d'aquest "consell"? Paga la pena que, per a fer-se el pinxo, s'ofengui Sant Andreu de Palomar promocionant un nou "divide y vencerás" en sintonia amb l'actitud de sempre de l'Ajuntament de Barcelona?
La Història de Sant Andreu de Palomar no es remunta als 106 tristos últims anys. Sant Andreu de Palomar, documentadament, existeix com a tal des de l'any 991 de l'era cristiana. I, en aquells temps, l'ermita de Sant Martí amb el seu Segrer (d'aquí ve La Sagrera) pertanyia a la Parròquia de Sant Andreu.
No ens hauriem de tirar els plats pel cap, però tornar a diluir Sant Andreu de Palomar, després de l'equarterament ('Nou Barris', El Guinardó...), no és acceptable. No, al menys, per mi.
Sant Andreu ÉS Sant Andreu.

____________________________________

Resposta - Dani
Fòrum STAP 08/10/03


Hola, aprofito ara per responder, encara i tot, abans un detall que vaig oblidar, ja que digue que Sagrera i Sant Andreu tenen mes de 100 anys d' historia, oblidant sense voler, qeu Sant Andreu te mes de 1000. Tambe vaig oblidar dir que considero que Sant Andreu segueix sent un poble, per molt que ara haguem de conformar-nos en ser "un simple barri" segons l' ajuntament i maleit el dia que van ser annexionats...
A veure...respecte a en Xagori, vull dir que tothom te dret a defensar la seva terra...sigui Nació, poble o barri. Per tant que una associació sagrerenca vulgui que el districte IX passí a dir-se "SANT ANDREU-SAGRERA" no hauria de ser considerat una ofensa...sencillament mentre's Sant Andreu ha pogut "almenys" aconseguir que el districte duguí el seu nom, La Sagrera sempre a estat un pas per darrera, i ja fa anys que es reclama que La Sagrera fos tinguda una mica mes en compte, i aixó se li demana a l' ajuntament, no ha vosaltres, ja que com tu dius tenim excel.lents relacions i aixo seguira sent aixi, ja que penso que La Sagrera i Sant Andreu em d' anar de la ma.
Per una altra banda ningu a dit res d' esquarterar aquest poble que es Sant Andreu...que jo sapiga no s' ha reclamat que La Sagrera sigui un nou districte...si no que Sant Andreu, passi a dir-se Sant Andreu-La Sagrera...aixi La Sagrera tindria el reconeixement que l' ajuntament sempre li ha negat, i en cap cas Sant Andreu perdría res. A, i l' AVE suplicaria a l' ajuntament se'l endugués a Sants...ja que no el vull...perque al pas que van, me'l ficaran davant els nassos, amb un parell de meridianes mes, embussos, soroll i segurament inseguretat...com veus ens han fet un bon "regal", encara que no ho sembli...quina sort hem tingut...a, i hem deixo gratacels, hotels, i res d' habitatges, es clar...per a que fer habitatges a preus moderats...si a tots els de Sant Andreu ens surten els calers de les butxaques...
Ara respondre al Barceloni respectuos...
No he dit en cap moment que els Martinencs sigueu inferiors, sencillament no em sento Martinenc i no m' agradaria que La Sagrera passes a formar part d' aquell districte, justament per aixó.

____________________________________

Perdonam Dani, però no es tracta de sentir-te o no Martinec - Barceloní respectuós
Fòrum STAP 08/10/03


Es tracta de ser "històricament coherent i respectuós". El barri de la Sagrera té o no té arrels a Sant Martí del Provençals?. Vàreu nàixer o no a Sant Martí dels Provençals?
Clar, perquè si ens queixem per una banda que "el centralisme barceloní" s'inventa noves realitats territorials com són els Districtes menyspreant a identitats històriques com poden ser el Poble de Sant Andreu, o de Sant Martí dels Provençals, etc ("maleït el dia que van ser annexionats..." com tu dius) i per altra banda, nosaltres (o vosaltres millor dit) os inventeu altres realitats territorials per qüestions de que m'agrada o no m'agrada, o hem sento o "no hem sento Martinec" dons.....igual de incoherent penso que és "la cosa".
Jo insisteixo, Barcelona sota la meva opinió és una gran ciutat i un fet molt positiu per tothom. Un territori amb identitat que sorgeix de la suma de l'historia de molts pobles mil·lenaris amb una personalitat pròpia i tanmateix, de noves realitats contemporànies cosmopolites. Lo dit, Catalunya i les seves comarques. Barcelona i els seus barris i pobles.
Com exemple sota el que jo entenc el que de ser el respecte "a la personalitat històrica dels pobles de Barcelona" puc dir-te que el poble de Sant Andreu té un nord i un sud que res té a veure amb els seu casc antic; ni urbanísticament ja que al nord podreu observar una construcció "de ciutat" i no de cases baixes típiques dels pobles, ni pel perfil de població que resideix allà ja que els meus veïns del nord són immigrants nacionals dels anys 60-70 o segones generacions recent arribades al poble sense consciència de identitat diguem-ne "local", ni per les realitats socials que vivim cadascun dels territoris de Sant Andreu ja que al nord hi ha una manca d'equipaments i d'entitats cíviques i associatives "salvatge" ja que tot està al centre (clar, és lògic, han tingut cent anys o més per consolidar-se, nosaltres tot just comencem a nàixer ara). És a dir, som una nova realitat urbana amb lo qual jo podria pensar: "home, si som un nou barri que el màxim que ens uneix al poble de Sant Andreu és que en el seu dia érem terres de conreeu o fàbriques tèxtils, a mi tan hem fa el poble i la seva història, a mi que hem construeixin els equipaments que necessito i que s'espavilin aquells amb les seves històries". Dons no, a més de reivindicar els equipaments socials que necessitem com aigua de maig, s'ha de ser respectuós allà on vas a viure i respectar la seva història i la seva identitat. I el que han fet els de l'AVV del Nord és canviar-se el nom de Sant Andreu-Nord a Sant Andreu-Tramuntana perquè respecte als andreuencs i ala seva història, t'agradi o no, et sentis o no (i que consti que al 99% dels seus associats se'ls fot el canvi de nom, ho viuen com a "caprici" de la Junta).
En fi Dani, que tens raó, que si les coses segueixin d'aquesta manera aquest Districte s'hauria de nomenar "Sant Andreu-Sagrera" per respecte a la Sagrera, però fets a demanar canvis o fer reivindicacions d'identitat històrica, com feu vosaltres, Sant Andreu era el que era, i Sant Martí dels Provençals era el que era. La història no es canvia, es respecta. I la Sagrera pertany a Sant Martí del Provençals.
Quedi clar a tothom que crec sincerament que ets una persona respectuosa amb tothom tal com t'expresses en l'anterior missatge. És important dir-ho.
P.D No serà que os estan guanyant la partida els que anomeneu "barcelonins centralistes" i ara que porteu tants anys sent o pertanyent al nou Districte de "Sant Andreu", a la nova realitat inventada per aquest "malvats barcelonins", comenceu a tenir "sentiments de pertinença e identitat " al nou territori????. Mira que els homes som animals de costum......perquè això de no sentir-se Martinec un que diu que Sant Andreu i la Sagrera són un poble----- és per entendreu.

____________________________________

Esquarterats ja ho estem, Dani - xagori
Fòrum STAP 08/10/03


Des dels anys vuitanta que el centralisme barceloní i una colla de botiflers andreuencs van posar-se d'acord en que tot el Districte de Les Roquetes de Sant Andreu de Palomar passés a ser un nou 'districte' de Barcelona, que deixés d'anomenar-se pel seu nom i passés a dir-se 'Nou Barris'. Potinada!
I el mateix em sembla que seria, que no serà, que el poc que queda per identificar-se amb els avantpassats ara l'anomenessin 'Sant Andreu-la Sagrera'.
Hi ha molt en joc. Bàsicament 'pau social' i calers, molts calers. Aquests del 'consell d'entitats de la Sagrera' no em crec que se'ls hi hagi aparegut la Verge i els hagi il·luminat miraculosament. Em fa tuf de converses i acords entre 'polítics' i els que volen ser-ho (consell) per tal de fer callar les protestes que tindran, segur, dels veïns de La Sagrera quan us comencin a potinejar el Barri.
Us pugen de 'categoria', deixeu de ser un Barri i us converteixen en un 'districte'. Amb això apaivagaran més d'una protesta, perquè, com molt bé dius, el que us espera (el que ens espera) és per posar-se el cinturó de seguretat: "...un parell de meridianes més, embussos, soroll, inseguretat...gratacels, hotels, res d'habitatges protegits i/o socials..."
Vosaltres no en treurieu res, ja que minvaria la vostra força a l'hora de plantar cara, i als veïns del poble de Sant Andreu de Palomar (versió esquarterada) ens deixaria més dissolts i aigualits, minvant així també la nostra capacitat de contestació. Joc de 'polítics'.
En un altre ordre de coses, sense voler semblar prepotent ni irrespectuós, també t'he de dir que la comparació entre La Sagrera i Sant Andreu de Palomar no és acceptable. Sí que ho seria entre Sant Martí de Provençals i Sant Andreu de Palomar, o bé entre el Barri de La Sagrera i el Barri de Mercadal o el de La Trinitat, per exemple. Això també vol dir que el 'districte' hauria d'acabar anomenant-se 'Sant Andreu-la Sagrera-la Trinitat-Mercadal-Estadella-Bon Pastor-Tramuntana-Baró de Viver-Cases Noves-Sant Pacià'... déu-n'hi-do!!
Seguim sent bons veïns com fins ara, anem de la mà per plantar cara a aquesta colla i deixem-nos de complicar-nos entre nosaltres tot fent-los el joc.

____________________________________

Ala, quantes barbaritats d'uns i d'altres - Un barceloní respetuós
Fòrum STAP 07/10/03


Històricament si som de Sant Martí del Provençals, però no volem pertànyer o tornar al Districte de Sant Martí, de "cap de les maneres". Que passa Dani, són "massa poca cosa" les gents de sant Martí per vosaltres??? No tenen un nivell social suficient "aquests de Sant Martí"? O que??? Perquè no ho comprenc. Quedo a l'espera de veure que contestes.
D'altra banda, no sé Xagori, estic totalment d'acord, o millor dir, respecto moltissim que no es vulgui "pertànyer" a la Gran Barcelona centralista (la qual jo si que m'estimo i venero) però cony, si aquest Districte de "Sant Andreu", recordem, "invenció política del centralisme Barceloní", suma diferents barris o pobles històrics el normal es que s'anomeni "Sant Andreu-Sagrera". No entenc com una "unió administrativa artificial, conta natura històrica", voleu que s'anomeni única i exclusivament "Sant Andreu". Això es desafortunat.
Quedi clar que jo si que penso que Sant Andreu és un POBLE (encara que no sigui el meu) amb una història, una identitat mil·lenària a respectar i potenciar, i que personalment crec s'ha d'integrar plenament (com ara) a la gran CIUTAT que és Barcelona. Cosa diferent es que si que comparteixo que el centralisme polític i administratiu de la "Casa Gran (Ajuntament BCN)" s'hauria de descentralitzar cap als Districtes d'una manera molt més efectiva i real. També, i perquè no? s'hauria de modificar els territoris que abarquen els districte actuals fent-los coincidir amb realitats "històriques" i no inventades. És a dir, si ha d'haver un districte anomenat Sant Andreu, el mateix ha de suposar el reflexe dels territoris històrics que sempre han estat Sant Andreu i no la barreja "esquizofrènica" de barris i pobles que res tenen a veure.
En conclusió, per mi es com si Barcelona fos Catalunya i els seus barris o pobles les seves comarques històriques i agermanades. Les Províncies i actuals Districtes? una invenció centralista. Val. Però sense pedanterisme de cap tipus. Que TOT sigui el GRAN SANT ANDREU (el nom del Districte "artificial", l'autobús de dos pobles, etc...) ho trobo francament desafortunat. Les coses s'han de lluitar amb pluralitat cap a tothom.
Un saludo.

____________________________________

Guaita, a mi s'em fa més exemple
Països Catalans vs. Espanya // Sant Andreu de Palomar vs. Barcelona
- Pere Pà
Fòrum STAP 09/10/03


Els espanyols (de fet no tots els espanyols, però sí els governs espanyols) i el francesos d'acord, han esquarterat els Països Catalans. Diuen que son "autonomías" o "departements". Els hi treuen el suc, els hi imposen costums, història (la seva versió) i els seus idiomes, els hi foten els calers i exigeixen respecte, obediència i submisió.
Barcelona, els seus consistoris, s'annexionen Municipis, els esquarteren, afegeixen per aquí, seccionen per allà, mentèixen, amaguen i confonen les seves històries respectives i exigeixen el 'sí senyor'...
Perquè, ja se sap, ells tenen la raó, les raons, i el que no s'ajusti a les seves 'raons' és d'estupidesa provinciana. Últimament és directament "terrorismo" o "apología del terrorismo".
I, els uns i els altres, sempre troben pobres d'esperit ambiciosos, fluixos poca solta, que s'enamoren del 'poder' i els hi fan la gara-gara. Que mimetitzen les seves ambicions i els seus anhels de reconeixament personal amb l'interès dels seus països i pobles.
No veig perquè Sant Andreu de Palomar, ja que aquest és el tema concret, proper i propi, "-...s'ha d'integrar plenament (com ara [com ara?]) a la gran CIUTAT que és Barcelona." com tu dius. Barcelona, els seus representants administratius/polítics, són els que han d'integrar les realitats a la realitat, no pas a l'inrevés.
Així com tu dius, amb esquizofrènia, ens van esquarterar, ens van afegir un Barri de Sant Martí de Provençals, van canviar arbitràriament el nom a un Districte andreuenc, Les Roquetes, van incorporar El Guinardó andreuenc a Sant Joan d'Horta i ara pretenen, ells, els polítics mediocres allunyats de les realitats i els fluixos poca solta, que aquest Poble nostre mil·lenari abdiqui de nou del seu nom (el seu nom és Sant Andreu de Palomar, no ho oblidem) i accepti l'afegitó d'un nom que ni tan sols és realment andreuenc "la Sagrera" (de Sant Martí de Provençals).
I segur que volen que ho fem contents, perquè així col·laborem amb els "interesos de ciutat"... i una merda!!
Els sagrerencs em cauen tan bé, o tan malament, com els andreuencs, persona a persona. No tinc res genèricament contra els sagrerencs, ni contra els espanyol, ni els fracesos... ni els ianquis. Però, clar, que quatre ansiosos de medalles, conxorxats amb 'polítics' incompetents, pretenguin que a Sant Andreu de Palomar s'ha d'acceptar aquesta nova vexació... és massa, no?
Em sembla bé l'slogan SANT ANDREU ÉS SANT ANDREU, Sant Andreu-Sagrera de cap manera.
Mira, el que sí em sembla assenyat és refer les divisions metropolitanes d'acord amb els territoris històrics... però això, o els hi arrenquem o està fotut, massa interessos pel mig. Però som-hi! Canya!

____________________________________

És la teva opinió i no pas la meva. Però la respecto - Barceloní respectuós
Fòrum STAP 09/10/03


Per cert, quin problema hi trobes al agermanament dels pobles i barris de barcelona sota una ciutat anomenada Barcelona.
Per que podem ser catalans i eurepeus a la vegada, com un valor afegit i no pasa andreuenc i barlonins?
Que hi ha centralisme polític? Lluitem per descentralitzar-lo.
Que els actuals Districtes no só respectuosos amb la realitat històrica, reclament-ho? Perque no.
Però contestam especialment a les dos primeres preguntes. Si us plau. I si, pots entrar al fòrum quan tu vulguis faltaria més però....Pere, tinc la sensació que el que no pensem com tu, som com alguna mena d'estupits a "conbatir". Vinga home una mica de "sal a la vida".

____________________________________

En l'agermanament? Cap problema - Pere Pà
Fòrum STAP 10/10/03


En la submisió, tots.
Al cap d'avall, tan si ens agrada com si no, estem fotuts en el ball i hi ha que ballar-lo. Però uns el ballen a un ritme: Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, l'Hospitalet, Cornellà... i a Sant Andreu de Palomar, pel cony d'annexió, l'hem de ballar al ritme que aquella colla decideixen... i tenim els ulls de poll destroçats de tantes trepitjades, que fins i tot per ballar son potiners i incompetents.
I, clar que es pot ser català i europeu, europeu! El que no està tan clar és que es pugui ser (altra cosa és que no quedi, de moment, més remei que ser-ho) amb dignitat català i espanyol... que t'acaben sempre fotent.
De la mateixa manera soc andreuenc i català, català! El centralime barceloní, com l'espanyol, t'acaba sempre fotent, o intentant-ho.
Dius que lluitem per trencar el centralisme polític i per fer que sigui respectuosos... i que creus que faig (vaja, dintre del poc que puc fer) opinant el que opino.
En quant a això de la "sal de la vida", estic sosso últimament, ho reconec. Em fan venir restrenyiment.
;-)

____________________________________

Em preocupa - Marta Digón
correu-e 21/04/04


Benvolguts/des,
no sé de quina manera he entrat a la vostra web.
Quan he arribat a la campanya "Sant Andreu és Sant Andreu" m'he entristit força, pq he vist darrera uns sentiments molt feixistes i integristes. Sóc sagrerenca de naixament i ara visc des de fa 3 anys a Sant Andreu. I m'entristeix sentir segons quines opinions.
Si us plau, tan sols una suggerència: intentem entre tots i totes que la web sigui quelcom constructiu i no pas divisió.
Una sagrerenca-andreuenca.

____________________________________

- Xavier Gómez Ribera
correu-e 22/04/04


Dona, Marta, potser sí que està una mica eixuta la pàgina 'Sant Andreu ÉS Sant Andreu'. Em sembla que estava tan indignat, pel cap baix, com tu ara. No em podia creure que en Tarrés digués el que deia en aquell article del "20 Minutos":

-- "enriquir la denominació del districte i dotar-lo d'un rigor que no té ara"
-- El pla urbanístic resultant de l'arribada del TGV es denomina Pla Sant Andreu-la Sagrera, un binomi que, segons Terré, "ja ha tingut molt bona acollida". "L'estació intermodal ens situarà en tots els plans internacionals i el fet que estigui ubicada al districte de Sant Andreu, malgrat que el seu nom sigui la Sagrera pot provocar certa confusió"
-- "El pes de la població de la Sagrera és molt significatiu, molt equitatiu al de Sant Andreu; entre els dos barris sumen més de 100.000 persones de les 135.281 que viuen al districte".
-- Des del punt de vista històric, el consell d'entitats recorda que la Sagrera formava part de l'antic poble de Sant Martí de Provençals i no de Sant Andreu. El consell d'entitats ha aprovat aquesta iniciativa després de "comprovar que 20 anys no han estat suficients perquè els sagrerencs acceptessin aquesta denominació"
-- Dels 10 districtes que hi ha a Barcelona, n'hi ha tres que ja tenen una denominació mixta. Aquest és el cas de Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Monjuïc i Horta-Guinardó. Precisament el consell d'entitats de la Sagrera s'ha fixat en aquest darrer cas, ja que és força similar al seu. Argumenten que Horta era un municipi independent annexionat a Barcelona igual que Sant Andreu i que Guinardó formava part del poble de Sant Martí de Provençals, tal com passava amb la Sagrera. Aquest és un argument més per reclamar un canvi de nom al districte de Sant Andreu.

És tot plegat molt agafat per les fulles i es decanta massa cap el "divide y vencerás" del centralisme del consistori barceloní.
A totes aquestes imprecisions dono resposta a la mateixa pàgina, com segur que hauràs vist. Una de les coses que hi dic i que em penso que coincideix amb el que tu has escrit, és que --polítics municipals i alguns interessats-- amb tot això:
...busquen apaivagar les protestes que sorgiran a la que comencin les obres del TGV i volen tapar la boca dels sagrerencs amb aquesta nova i potinera agressió a STAP, malgrat crear malestar entre veïns benavinguts i agermanats des de sempre.
No espero que estiguis d'acord amb mi, clar, cadascú s'ho mira a la seva manera. El que no et permetré és que em tornis a dir 'feixista', ni tampoc 'integrista', bo i que això últim caldria definir-ho. Vol dir que estaré encantat de tornar-te a respondre, si és que em tornes a escriure, tret que persisteixis en l'insult. No en sóc de feixista jo.
Ni que sigui arribant-hi per casualitat, gràcies per visitar la WEB STAP, la Web de Sant Andreu de Palomar.

____________________________________

Opinio sobre el nom del districte - Guillem
correu-e 14/02/2005


Jo visc a Sant Andreu del Palomar i participo a algunes associacions de La Sagrera. Quant em van proposar de firmar pel canvi de nom, vaig dir que no firmava, perquè no estava d'acord, però veient les algunes de les opinions em sembla que canviaria d'opinió.
Perdona, però, m'imagino que no ets feixista ni integrista, però, pel que a mi respecte aquesta frase no només és feixista i integrista, sinó que també és IMPERIALISTA.
"I pretenen que ens empassem aquesta nova mostra de la seva manca de sensibilitat i de respecte a aquesta Comunitat nostra que fa 1013 anys que s'anomena Sant Andreu de Palomar
Doncs no, La Sagrera és un Barri de Sant Martí de Provençals i/o una estació han sigut sempre uns bons veïns, però d'això a perdre el nostre nom i passar a ser un híbrid... "Sant Andreu-Sagrera" de cap manera !!"
A partir d'ara a Catalunya li diem Barcelona, segons la vostra llei. Heu acceptat que La Sagrera pertanyia a St Martí. Jo d'història no en ser gaire, però em sembla que ningú perd el seu nom, perquè Sant Andreu del Palomar continuarà sent Sant Andreu del Palomar i només canviaria de nom el districte, que em sembla que no és pas el vostre territori.
A mi també m'entristeixen molt aquests comentaris. Aquest comentaris m'han fet tornar a buscar la paraula híbrid al diccionari perquè no m'acabava de creure el que llegia. És que el districte 9 no és híbrid, potser?? Si Sant Andreu ha de ser independent que ho sigui, o La Sagrera o Sant Martí. Si el districte de Sant Andreu està mal delimitat o no correspon a la realitat no és culpa de La Sagrera. Jo no ser si Sant Andreu - LA Sagrera és correcte, però segur que s'adequa més a la realitat que el que existeix ara.
Bona Nit

____________________________________


I pretenen que ens empassem aquesta nova mostra de la seva manca de sensibilitat i de respecte a aquesta Comunitat nostra que fa 1013 anys que s'anomena
Sant Andreu de Palomar

Doncs no, La Sagrera és un Barri de Sant Martí de Provençals i/o una estació
han sigut sempre uns bons veïns, però d'això a perdre el nostre nom i passar a ser un híbrid...
"Sant Andreu-Sagrera" de cap manera !!
Fòrum STAP

stap21@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Tornar