què s'han cregut?...  Sant Andreu   ÉS   Sant Andreu...          i una estació és on s'aturen els trens...   o no?

'Cada terra fa sa guerra', diuen.

Ara una colla que els anomenen 'consell d'entitats de la Sagrera'
pretenen portar-nos-la a Sant Andreu de Palomar.
Han obert la caixa del trons: pretenen que el 'Districte' deixi d'anomenar-se
SANT ANDREU
i proposen un híbrid: 'Sant Andreu-la Sagrera'.

Es basen en tota una sèrie d'imprecisions i dades manipulades:


Campanya per canviar el nom a Sant Andreu i afegir-hi la Sagrera

Josep Masferrer

El consell d'entitats de la Sagrera defensa el pes
econòmic, històric i demogràfic del barri per impulsar la iniciativa
'20 Minutos'

El consell d'entitats de la Sagrera ha iniciat una campanya per reclamar que es canviï el nom del districte de Sant Andreu. Si prosperés aquesta iniciativa popular, passaria a denominar-se Sant Andreu-la Sagrera.

Segons aquest òrgan, que aplega diverses associacions de diferents àmbits del barri, el que es busca amb aquesta proposta és "enriquir la denominació del districte i dotar-lo d'un rigor que no té ara", tal com explica Quim Terré, membre del consell d'entitats de la Sagrera.

Hi ha diversos motius que han impulsat aquesta iniciativa. La Sagrera ha començat a desenvolupar un pes molt important dins el districte de Sant Andreu, com ho demostra la construcció del Tren de Gran Velocitat.

Prespectives de creixament pel barri
El pla urbanístic resultant de l'arribada del TGV es denomina Pla Sant Andreu-la Sagrera, un binomi que, segons Terré, "ja ha tingut molt bona acollida". "L'estació intermodal ens situarà en tots els plans internacionals i el fet que estigui ubicada al districte de Sant Andreu, malgrat que el seu nom sigui la Sagrera pot provocar certa confusió", afegeix.

 

 

El consell d'entitats també al·lega una raó demogràfica per reivindicar aquest canvi de nom, ja que al barri de la Sagrera viuen 51.665 persones, segons dades del darrer cens, mentre que a Sant Andreu n'hi resideixen 49.811. "El pes de la població de la Sagrera és molt significatiu, molt equitatiu al de Sant Andreu; entre els dos barris sumen més de 100.000 persones de les 135.281 que viuen al districte".

Raons històriques
Des del punt de vista històric, el consell d'entitats recorda que la Sagrera formava part de l'antic poble de Sant Martí de Provençals i no de Sant Andreu. El consell d'entitats ha aprovat aquesta iniciativa després de "comprovar que 20 anys no han estat suficients perquè els sagrerencs acceptessin aquesta denominació"
, segons Terré. La proposta serà presentada a l'Ajuntament de Barcelona d'aquí a pocs dies.

Horta-Guinardó és el precedent més immediat

Dels 10 districtes que hi ha a Barcelona, n'hi ha tres que ja tenen una denominació mixta. Aquest és el cas de Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Monjuïc i Horta-Guinardó. Precisament el consell d'entitats de la Sagrera s'ha fixat en aquest darrer cas, ja que és força similar al seu. Argumenten que Horta era un municipi independent annexionat a Barcelona igual que Sant Andreu i que Guinardó formava part del poble de Sant Martí de Provençals, tal com passava amb la Sagrera. Aquest és un argument més per reclamar un canvi de nom al districte de Sant Andreu.

 
I pretenen que ens empassem aquesta nova mostra de la seva manca de sensibilitat i de respecte a aquesta Comunitat nostra que fa 1013 anys que s'anomena
Sant Andreu de Palomar

Doncs no, La Sagrera és un Barri de Sant Martí de Provençals i/o una estació
han sigut sempre uns bons veïns, però d'això a perdre el nostre nom i passar a ser un híbrid...
"Sant Andreu-Sagrera" de cap manera !!

Fòrum STAP
Digues la teva
stap21@sant-andreu.com

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP