Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Nèix l'Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
El Periódico de Catalunya - 27/12/03

El Fòrum 2004 és "una operació urbanística gegant disfressada de trobada de cultures, diversitat i pau". Darrere d'aquesta declaració de principis hi ha un grup variat d'associacions veïnals, moviments socials, okupes, col.lectius d'antropòlegs i grups solidaris amb Llatinoamèrica, entre altres, units per denunciar la "fal.làcia" i les contradiccions de la trobada de les cultures. Anuncien mobilitzacions. Ja han elaborat un decàleg. L'Assemblea de Resistències al Fòrum considera que la cita de l'any que ve és una cosa així com una gran fal.làcia urbanística, i així ho posen de manifest al primer punt d'aquest decàleg.

"L'ajuntament planifica la ciutat en funció dels seus interessos econòmics i del capital privat sense tenir en compte les necessitats urbanístiques de Barcelona". El moviment denuncia, per exemple, que a la reforma del barri de la Mina, ubicat just al costat de la zona del Fòrum, s'hi destinaran 72 milions d'euros (prop de 12.000 milions de pessetes), mentre que les obres del 2004 en costaran 2.300 (382.000 milions de pessetes).
En resum: que l'ajuntament s'oblida dels barcelonins i segueix fent una ciutat per al turista.

L'assemblea també critica la "farsa" que algunes administracions "responsables de l'aprovació de lleis que col.loquen l'immigrant en una situació d'indefensió legal" venguin el Fòrum com a cita "suposadament multicultural i de drets humans".

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ
El moviment carrega les tintes, així mateix, contra alguns dels patrocinadors privats del Fòrum, als quals acusa de vincular-se a aquest esdeveniment amb l'únic afany de "netejar la seva imatge" davant "les reiterades denúncies que han rebut per agredir el medi ambient, els pobles indígenes, els consumidors i els treballadors". Assegura, a més a més, que algunes de les empreses que donen suport a l'esdeveniment "tenen interessos en la indústria armamentística i inverteixen en tecnologia militar".

Els portaveus de l'assemblea van assenyalar que ja s'ha posat en marxa la fase de sensibilització d'una campanya anti-Fòrum que al gener seguirà amb la celebració de diversos debats sobre el tema. Com més a prop sigui el començament de la trobada --s'ha previst que comenci el 9 de maig--, més accions es portaran a terme, algunes per denunciar un altre dels "errors" dels organitzadors: relegar els ciutadans al paper de mers "espectadors", quan se suposa, diuen, que es tracta d'un esdeveniment amb vocació "participativa". "S'ha organitzat des de dalt", diuen.

El moviment, finalment, estima que totes les obres que s'estan portant a terme al costat de la desembocadura del Besòs constitueixen "una clara agressió mediambiental".font: El Periódico de Catalunya
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar