Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

L'oposició al Fòrum 2004
exposarà la contradicció dels promotors del certamen

Carles Sabaté. AVUI

Convoquen actes per denunciar la precarietat ciutadana

Els crítics amb el Fòrum de les Cultures aglutinaran la seva oposició a les institucions i empreses que el financen a través d'una Assemblea de Resistents al Fòrum. Més que oposició, els col·lectius i entitats ciutadanes volen promoure la resistència al 2004, perquè "el Fòrum pretén apropiar-se de valors com la multiculturalitat, la tolerància o el respecte pel medi ambient que tant institucions organitzadores com patrocinadors no practiquen", explica un dels portaveus de l'assemblea Resistència al Fòrum, Joan Caselles.

El col·lectiu de resistents lamenta que l'urbanisme del Fòrum "només servirà per a grans trobades empresarials quan acabin els actes del 2004, sense que s'atenguin les creixents necessitats socials". També critiquen que algunes de les empreses patrocinadores participin en programes de recerca per a la producció d'armanemt o que les administracions promoguin la multiculturalitat "a la mateixa ciutat on es persegueixen i es fan fora immigrants sense papers o grups d'ètnia gitana". L'assemblea de resistència qualifica el Fòrum de "maquillatge i neteja d'imatge". Per això volen promoure que a més de la "Barcelona de disseny", els visitants coneguin la "precarietat" de la ciutat, tant pel que fa a la situació laboral d'alguns treballadors, com col·lectius com la gent gran afectada pels preus immobiliaris.

 

Primer de Maig

Aquest col·lectiu ha convocat ja un primer acte, el May Day. Aquesta manifestació convocada a Lilla, Milà, Dublín i Barcelona per a l'1 de Maig pretén convertir-se en una crida "contra l'Europa del capital" i alertar que els sindicats clàssics comencen a veure's desbordats per la precarietat laboral de bona part dels treballadors contractats, o els qui ho fan sense contracte.

El col·lectiu d'entitats resistents al Fòrum ha elaborat un decàleg per "desemmascarar" el Fòrum i un mapa on s'ubiquen entitats, institucions i empreses que, al seu parer, "perjudiquen el medi ambient, són focus de precarietat laboral i social, especulen amb l'espai i el sòl urbà o participen de la indústria armamentística", va explicar un dels portaveus de l'assemblea. La resistència convocarà accions de protesta pacífica durant els pròxims mesos davant d'aquestes entitats i institucions que financen el Fòrum. Els actes del 2004 a Barcelona tenen un pressupost de més de 350 milions d'euros.

AVUI 25/03/04

font: AVUI
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar