Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Denuncien que el Fòrum 2004 va amenaçar entitats de
prendre'ls la subvenció pública si no s'adherien a l'esdeveniment

- VilaWeb

L''Assemblea de Resistències al Fòrum 2004, que s''ha presentat aquest matí, ha denunciat "les pressions a les quals el Fòrum ha sotmès diverses entitats i associacions de la ciutat perquè s''adhereixin a l''esdeveniment, sota amenaça que si no ho fan els retiraran les subvencions públiques" que disfruten, segons ha indicat un dels seus portaveus, Joan Casselles.

El portaveu no ha volgut mencionar directament les associacions afectades "perquè moltes han cedit a les pressions i nomenar-les les perjudicaria", encara que ha assenyalat que "altres s''ho estan pensant encara i potser decideixin finalment denunciar-ho".

Casselles ha criticat el "mecanisme d''apropiació" que, segons ell, aplica el Fòrum 2004 amb "totes les activitats que es fan en aquestes dates a Barcelona", entre les quals ha inclòs "les festes dels barris barcelonins de Gràcia o Sants". "Jo mateix, com a artista, em vaig negar a portar el logotip del Fòrum durant una activitat que organitzava en un centre cívic de la ciutat i es va suspendre l''activitat", ha assegurat.

L''oposició de l''Assemblea de Resistències al Fòrum, nom que han adoptat desenes d''associacions, entitats i col·lectius socials de Barcelona que rebutgen l''esdeveniment, es basa en les "contradiccions que el sustenten, que en realitat no són contradiccions sinó una pura operació de maquillatge", ha assenyalat un altre portaveu, Albert Martínez.

"HIPOCRESIA".
En aquest sentit, ha denunciat "la hipocresia que amaga parlar de multiculturalitat i de diàleg intercultural quan les administracions que promocionen aquesta trobada practiquen la caça sistemàtica d''immigrants a través dels cossos de seguretat de l''Estat".

En aquesta mateixa línia, l''Assemblea ha elaborat un decàleg de "motius per desemmascarar el Fòrum 2004", entre els quals destaquen l''"especulació urbanística que s''amaga rere la remodelació del litoral del Besòs" per construir el recinte del Fòrum, "el suport a l''economia de la guerra" que "donen les administracions organitzadores i les empreses patrocinadores", o la utilització de "la cultura i els valors com a mercaderia".

"Conceptes com la sostenibilitat, en què es recolza el Fòrum, són també fal·làcies", ha assenyalat Martínez, "ja que la infraestructura mateixa del Fòrum és insostenible i la placa solar que han erigit al recinte és més insostenible per la seva gran mida".

Les "contradiccions" que denuncia l''assemblea se centren en el rol de les administracions que organitzen el Fòrum, "independentment del partit polític que les governi", i de les empreses sòcies i patrocinadores del Fòrum, de les quals el portaveu ha assegurat que "en si mateixes són contràries a tot el que se suposa que defensa el Fòrum".

D''acord amb això, l''Assemblea ha editat un mapa, que distribuirà entre els ciutadans, que detalla les denúncies adjudicades a cadascuna de les empreses que patrocinen el Fòrum, indicant si "està implicada en l''economia de guerra", en la "insostenibilitat", en la "repressió", en l''"especulació de l''espai urbà", en la "precarietat laboral" o si és "una institució de la cultura del negoci".

Així mateix, s''expliquen detalladament els cinc conceptes que, contràriament al que publicita el Fòrum, regeixen els organitzadors de l''esdeveniment, segons l''Assemblea: "l''especulació, el rebuig a la immigració, la insostenibilitat, la cultura com a negoci i l''economia de guerra".

VilaWeb 24/03/04

font: VilaWeb
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar