Maria
01 de febrer 2005
4 hospitals catalans dispensaran cÓnnabis

Quatre hospitals catalans dispensaran cÓnnabis amb finalitats terapŔutiques
- Lourdes Campuzano
El Punt 01/02/05

Salut inclou tambÚ seixanta farmÓcies en el projecte, que Ús pioner a l'Estat, per˛ el ministeri Ús reticent a aquesta participaciˇ.

El Departament de Salut va anunciar ahir que ha arribat a un acord amb el Ministeri de Sanitat per poder comenšar a dispensar cÓnnabis als malalts afectats de determinades patologies, com el cÓncer i l'esclerosi, en un projecte que Ús pioner a l'Estat espanyol. Un portaveu del ministeri va admetre que ja hi ha un źacord general╗, per˛ va matisar que la dispensaciˇ es farÓ, almenys en una primera fase, nomÚs als hospitals i amb la finalitat d'investigar els efectes terapŔutics d'aquesta substÓncia. El Ministeri de Sanitat va fer aquest matÝs desprÚs que els responsables sanitaris catalans haguessin avanšat que seixanta oficines de farmÓcia, a mÚs de quatre centres hospitalaris, dispensarien el cÓnnabis als malalts.

Segons la consellera Marina Geli, l'acord ja estÓ tancat i pendent de signatura. Segons el Ministeri de Sanitat, ja s'ha assolit un acord general perquŔ źhi ha una bona sintonia╗ entre les dues administracions per˛ encara queden alguns detalls per concretar, com Ús, per exemple, determinar com s'ha de fer la selecciˇ dels pacients que seran inclosos en el projecte.

 

Salut sostÚ que seixanta oficines de farmÓcia participaran en aquest projecte pioner a l'Estat, per˛ Sanitat manifesta les seves reticŔncies en aquest punt. źLa intenciˇ del ministeri -va matisar ahir un portaveu ministerial- Ús comenšar amb la dispensaciˇ en l'Ómbit hospitalari. En tot cas, mÚs tard, i desprÚs d'avaluar l'experiŔncia, es plantejaria la possibilitat d'estendre-ho a altres Ómbits. Volem ser prudents.╗

La consellera de Salut confia, en qualsevol cas, que la formalitzaciˇ de l'acord es farÓ aviat per tal que el projecte pugui comenšar a fer les primeres passes durant el primer trimestre d'aquest any. Ja ho tenen tot pensat. El director de Recursos Sanitaris de la Generalitat, Rafael Manzanera, va explicar ahir que el cÓnnabis es dispensarÓ als malalts de cÓncer que no troben en els tractaments convencionals una mesura eficaš per combatre els v˛mits produ´ts per la quimioterÓpia, per˛ no tan sols a ells. TambÚ en rebran els malalts de sida que tenen anorŔxia -per fomentar-los l'apetit-, els malalts d'esclerosi -ja sigui amiotr˛fica o m˙ltiple- i els afectats de dolors cr˛nics que no responen a altres tractaments convencionals, que prendran cÓnnabis per alleugerir els problemes musculars i els dolors. TambÚ va avanšar que quatre hospitals catalans participaran en el projecte, encara que no va dir quins serien.

informació recollida a El Punt
Maria

WEB STAP - Pàgina Inici
Tornar