Aquests són Capítols d'Estiu, fets per anar aguantant fins a l'inici de la 6ª temporada
bo i que han marxat de Sant Andreu de Palomar
hem considerat amb en Channing que era bo seguir amb la tradició
No s'emeten mai per la tele (de moment)

CAPÍTOL 18
d'El Cor de l'Estiu 2006
de divendres 08 de Setembre del 2006
NO a la guerra

"EGO"

Passa el temps i al llarg d'aquests dies que hem compartit junts hem sabut de la vida d'alguns veïns del barri de Sants on..., on he passat el meu darrer any de vida. I penso que ja és hora de deixar-los tranquils i dedicar aquest darrer dia d'estiu a parlar de mi i de la meva família. Ai, la família!
Per mi sempre ha estat la cosa més important de la vida. Mantenir unida a la família. Però vam perdre a la nostra filla, vaig estar a punt de perdre a la meva dona, i ara... Ara tot és diferent. És ella la que m'ha perdut a mi, per sempre.

Que he estat un home patidor no cal dir-ho i que he viscut tot el que m'ha passat amb intensitat, tampoc. Potser ha estat tot això i més, el que m'ha fet estar on estic. Conèixer la veritat del que va fer el meu fill va ser massa pel meu delicat cor i allí, al pis aquell on vam haver de traslladar-nos per força i on hem viscut aquest darrer any, allí, als peus del meu fill, d'aquell monstre que porta la meva sang, allí... vaig caure al terra, mort, víctima d'un atac al cor. Per mi, ja havia arribat l'hora de descansar per sempre. Pel meu fill, era el començament d'un calvari i un patiment que portarà dins fins que ja no pugui més...

L'únic que demano és que el David no faci patir mai a la seva mare ni a la seva germana. Que sigui capaç de callar aquest maleït secret la resta de la seva vida perquè no podrien tampoc suportar-ho.
Des que vaig morir, la Cinta ni sent ni pateix. Al meu enterrament va estar callada, plorosa, enfonsada. En un any havia perdut al seu germà i al seu home. I tornava a estar envoltada de la gent que més se l'estimava. Allí, al cementiri de Sant Andreu de Palomar, on jo vaig voler ser soterrat, van estar els d'ara però també els de sempre. Des del Francisco, el meu millor amic, fins al Guillem, el meu pitjor amic, passant per tots els amics i coneguts que em van fer costat al llarg de tants anys i de tantes vivències. I també hi eren els d'ara..., els Galiana, les tres germanes, els Benjumea, el Beni, el Fidel... tots. Mai hagués imaginat que la meva mort la sentís tanta gent.

I com m'agradaria que sabessin que estic bé i que ells no han de patir per mi. Però això no pot ser. Per sort, la Cinta no està sola. Des d'aquell dia i fins ara, la Cinta va marxar amb la Carolina i el David a la pensió de la Paquita. Allí, ella, la Marta i la Remei van estar per ells. Els van ajudar a portar la meva pèrdua el millor que van saber. La Cinta va rebre moltes visites, moltes mostres de dol i d'estima. I ella, l'únic que sabia, és que hauria de continuar la seva vida sense mi.

També vaig veure al cementiri a l'Àngela, el meu darrer amor, el meu únic secret. Malgrat que ella em rebutgés, a dins meu sabia que mentia, que em va dir tot allò per mi, perquè era el millor per tots. I si continués vivint, hauria estat capaç de callar tot allò que vaig sentir? Hauria estat just i honest amb la Cinta i amb mi mateix fingir que mai havia passat res fora del meu matrimoni?

Moltes preguntes que ja no necessiten una resposta. Ara només cal tirar endavant, mirar cap al futur.
Perquè la vida segueix malgrat les absències. Perquè la vida segueix malgrat tot.

I recordo una cançó...

 
Hi ha dies que et sembla que ho has perdut tot.
Que el joc s'ha acabat, que fas la maleta i et dol el passat.
Hi ha dies que el món et gira l'esquena

No tens on anar.

No tens on anar, i la soledat s'alia amb la pena.

Però no oblidis mai, que pots tornar a estimar.
I a viure de veritat.
I sense adonar-te'n
Un dia veuràs
La llum d'un nou demà...- F I -
-CONTINUARÀ l'any que ve ????...Channing
 

Setmana 06 d'Estiu 2006
Capítol 016 · Capítol 017 · Capítol 018 ·

Tornar a Pàgina Capítols d'Estiu 2006
Tornar a Pàgina El Cor de l'Estiu


inici pàgina


L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca,
Tàntal, Massagran, Mooon, Antaviana, Baulena, Gòmix

i altres 'cardíacs', vam procurar cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguessin quina imatge es donava de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com
la Història de STAP
les Entitats de STAP
el 20 d'Abril
el Terme Municipal de STAP
WEB STAP - Pàgina Inici
Guia del Comerç Andreuenc
imatges de STAP
participa
Tornar