Aquests són Capítols d'Estiu, fets per anar aguantant fins a l'inici de la 6ª temporada
bo i que han marxat de Sant Andreu de Palomar
hem considerat amb en Channing que era bo seguir amb la tradició
No s'emeten mai per la tele (de moment)

CAPÍTOL 14
d'El Cor de l'Estiu 2006
de dimecres 30 d'Agost del 2006

"DESESPERACIÓ"

..La tranquil·litat, la pau, la serenitat, sobretot la felicitat, a vegades semblen utopies difícils d'aconseguir. Quan les veus prop teu, alguna cosa fa que s'allunyin i que hagis de començar de nou a treballar per arribar a elles un altre cop. Però quan has caigut moltes vegades, aixecar-se i continuar endavant es fa més difícil i fins i tot, es pot deixar estar. Però el Fidel encara té forces per a lluitar.

És ben curiós com les nostres vides semblen estar en ocasions, connectades com si d'una xarxa especial es tractés. O com un succés pot trasbalsar la vida d'altres als que ni tan sols coneixes. És el que es diu, efecte papallona em sembla. Doncs bé, com si d'una partida de billar es tractés, esdeveniments a la vida de la Pilar Beltran, van trastocar de rebot la vida d'altres persones.

La Pilar com moltes dones, es va casar enamorada de la seva parella, l'Aleix. Tots dos s'estimaven i havien fet molts plans pel futur. A més, tots dos guanyaven diners doncs tenien bones feines amb bons sous que els permetrien viure molt bé. La seva vida marital de mica en mica es va endinsar en la monotonia habitual. Dies entre setmana només dedicats a la feina, els dissabtes per sortir amb els amics i els diumenges s'ho havien de deixar tot enllestit per tornar a la feina dilluns, a més de poder descansar. Però la Pilar, una dona amb ambicions, volia més i no tan sols a la feina sinó també a la seva vida privada. Per això no li va costar gens ni mica, embolicar-se amb la persona adient per aconseguir un ascens a l'empresa de publicitat on treballava. I naturalment, ho va aconseguir.

De mica en mica, ella sabia que es distanciava de l'Aleix, però preferia amagar el cap sota l'ala i fer com si no passés res. Els diners entraven a la llar amb més quantitat que abans i ell no s'adonava de res, i ella ja procurava que no se n'adonés. Perquè sense que ella s'ho proposés, una nit va ser conscient que havia adquirit una nova distracció, que li resultava senzilla de fer i que li donava molt plaer: anar-se'n al llit amb desconeguts. El sexe fora del matrimoni s'havia convertit en una necessitat per la Pilar i se les havia d'inventar de tots colors per posar-li excuses al seu home.

L'Aleix mentrestant anava fent. Un home que sempre havia passat desapercebut, que mai s'alterava, molt bon treballador i que s'estimava a la seva esposa, continuava vivint al marge de l'altra vida que portava la Pilar. Reunions fins la matinada, viatges arreu del país, sortides amb companys de feina..., la vida social de la Pilar a ulls de l'Aleix era trepidant, clar que ella no feia res de tot això. Ella només, follava amb qui es trobés pel carrer, a la sortida de la feina, en algun gran magatzem o al mateix metro. Una mirada, una insinuació, i aquell home era per ella.

Però molts mesos després, l'Aleix va perdre la feina, i el seu petit món va quedar-se més petit encara, més buit. I ell necessitava recórrer a la seva esposa per distreure's, per obtenir alguna mena de recolzament, per sortir del mal moment que estava passant.
Clar que la Pilar el que menys necessitava ara era un home com l'Aleix. Ella es va adonar que al costat d'aquell home, no guanyava res, ni emocionalment ni sentimentalment ni econòmicament. Ella era massa autosuficient com per continuar al costat d'un home com l'Aleix i un bon dia, va marxar de casa amb l'equipatge sense donar-li cap explicació. Ell, llavors, sí que va tocar fons. Ella el culpava de ser un fracassat, de no valer res... Ella ho tenia tot i no volia quedar-se com el seu marit. Des d'aquell moment, l'Aleix no va aixecar cap.

L'Aleix va intentar acostar-se al seu nou veí d'escala, vivíen porta per porta, però aquest també tenia els seus problemes amb les ex dones i el seu negoci, un bar. Per tant, l'Aleix es va trobar sol, massa i tot. I quan per un moment va veure la llum de voler sortir-se'n, una tarda va trobar-se a la Pilar en un parc parlant amb una dona que portava un nen.

NO a la guerra

Ell les va observar i va veure com la Pilar li donava una targeta. Després, ella es va aixecar i va marxar. L'Aleix va seguir a la seva esposa però sense saber com la va perdre de vista. Va donar tombs pel parc fins que va sentir uns sorolls entre uns arbusts alts. Va ficar-s'hi una mica i per desgràcia seva, es va trobar a la seva dona practicant sexe amb dos homes a la vegada... Aquell descobriment va trastocar del tot.

Dies més tard, l'Aleix es va posar en contacte amb la Pilar. Ella en principi no el volia veure, però el va trobar tan desesperat, que accedí a veure'l al pis on durant molt de temps tots dos van viure. Va entrar fent servir les seves claus. Dins, ella va notar pudor d'alguna cosa. L'olor era molt forta. Tot estava tancat. Fins que no va entrar a la cuina, la Pilar no va veure a l'Aleix per última vegada. Les darreres paraules d'ell van ser: "Filla de puta!". Tot seguit, va encendre un llumí i després, una forta explosió i foc.


Minuts després, els bombers i les ambulàncies van fer acte de presència al lloc del sinistre. Per casualitat, la Maise i la Mercè van passar per allí i al veure de l'edifici que es tractava, la Maise va anar corrents al bar per dir-li al Fidel. Quan tots dos van arribar, el Fidel no es podia creure que el seu pis estigués pràcticament destrossat. Una vegada que el foc havia estat apagat i que els bombers confirmaven que havia estat una explosió de gas, i que pel moment, ningú podia pujar a l'edifici, la Maise va poder convèncer al Fidel perquè se n'anés amb ella al seu pis.


La notícia de l'explosió es va difondre ràpidament. Molts van ser els que van anar al bar del Fidel per recolzar-lo però ell estava sumit en una profunda desesperació i tristor al pis de la Maise. El moment més dur va ser, sens dubte, quan el Fidel va acceptar que l'Àlex no podria venir a passar uns dies amb ell i el va haver de trucar per dir-li.


La Loli es va presentar a la hora acordada a l'agència de publicitat on treballava la Pilar Beltran. Una administrativa va parlar amb ella:
- Hola, bona tarda. Què volia?
- Hola, em dic Loli Gutiérrez. Tinc una cita amb la Pilar Beltran.
- La senyora Beltran encara no ha vingut. Si us plau, segui, no crec que trigui gaire. Per quin motiu era la reunió amb la senyora Beltran?
- Per confirmar-li que acceptava una proposta de feina que m'havia fet.
- Ah, llavors no s'amoïni que segur que no trigarà. Ella amb la feina és molt complidora.


La Loli es va esperar quasi tres hores fins que va dir-li a l'administrativa que havia de marxar, que no es podia esperar més temps. La noia es va comprometre a trucar-la quan sabés alguna cosa de la Pilar. En arribar a casa, la Loli una mica desabuda, va rebre el suport de la Juani que s'havia quedat tota l'estona amb el seu nebot. Al dia següent, la trucada de l'agència només portava la mala notícia per la Loli de que al no ser-hi la Pilar Beltran, no podien comptar amb ella pel projecte previst. La Loli no va entendre res fins que va conèixer la notícia de la mort de la Pilar pels mitjans de comunicació.L'embogiment d'un home ha acabat amb la vida de la seva esposa... Ha acabat amb l'alegria i l'emoció d'un pare que desitjava amb tot el cor veure al seu fill i passar uns dies amb ell... Ha acabat amb la il·lusió d'una dona amb una vida senzilla, normal i poc emocionant que per un moment havia somiat convertir-se en una "dona-anunci"... Però ha deixat més tranquil i descansat al marit d'aquesta que no acceptava la idea que la seva dona fos... famosa.

-CONTINUARÀ
DIVENDRES 01 DE SETEMBRE...
-
Channing

Setmana 05 d'Estiu 2006
Capítol 013 · Capítol 014 · Capítol 015 ·

Tornar a Pàgina Capítols d'Estiu 2006
Tornar a Pàgina El Cor de l'Estiu


inici pàgina


L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
€noc, tplana, Koko, Spock, Channing, Sadie, Bl@u, Lubosch, Casablanca,
Tàntal, Massagran, Mooon, Antaviana, Baulena, Gòmix

i altres 'cardíacs', vam procurar cercar la informació, dades, imatges i fer resums,
per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguessin quina imatge es donava de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com
la Història de STAP
les Entitats de STAP
el 20 d'Abril
el Terme Municipal de STAP
WEB STAP - Pàgina Inici
Guia del Comerç Andreuenc
imatges de STAP
participa
Tornar