ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
l'Escut de Sant Andreu de Palomar Ritme Andreuenc
debat sobre l'adequació de l'Escut
al Fòrum de
Web Oficial de la U. E. Sant Andreu
Páginas: 1
AutorTema: Escut i política (Leido 29 veces)
xagori

Escut i política.
« Fecha: 07/25/02 a las 20:47:09 »

_______________________________________________________________________
Per tal i com està anant el tema de l'adeqüació de l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu en aquest Fòrum, penso que hi ha alguns punts que potser convindria tractar.

-- La bandera espanyola:
- No té cap sentit a l'escut d'un club de futbol.
- És una imatge que s'ha de reservar per el que marquen les lleis. I aquí si que hi intervé, o hi pot intervenir, polèmica política: al balcó dels ajuntaments sí o no.
-
En una entitat privada no hi pinta res... si fins i tot dels estancs la van treure!
- Va ser imposada per la dictadura, variant absolutament la forma, els colors i el sentit de l'escut original. En aquest, l'original, hi figurava, com tots sabem, la bandera del País, Catalunya, i el color del Poble d'on és la Unió Esportiva, Sant Andreu de Palomar.

-- El color blau de l'escut i la bandera de Sant Andreu de Palomar.
- Estava en l'Adreuenc, estava en l'Avenç i va estar en l'escut original de la Unió Esportiva Sant Andreu.
- Identifica, juntament amb la creu de Sant Andreu, el colom, el colomar i la mà, el lloc on pertany el Club: Sant Andreu de Palomar, el nostre poble.
- Equilibra estèticament l'escut, malgrat que hi ha que no opini el mateix.

-- El temps.
- No sembla gran cosa que per alguns l'escut actual sigui l'únic que han conegut.
- És així des de l'any 1954, quan ens el van imposar. 38 anys. Ni la meitat del temps que fa que hi ha futbol a Sant Andreu de Palomar.

-- La política.
- Algú pot pretendre que política i esport no van absolutament i indisolublement lligats?
- El canvi imposat per la dictadura va ser polític.
- L'annexió per part del municipi de Barcelona del municipi de Sant Andreu de Palomar, va ser política... i amb l'oposició política dels andreuencs de l'època.
- Considerar Sant Andreu de Palomar un "barri", és política.
- Considerar i defensar Sant Andreu de Palomar com el nostre Poble, el de la Gent de Sant Andreu de Palomar, els andreuencs, és política.
- Defensar la continuïtat de la bandera espanyola a l'escut de la Unió Esportiva, és política... i pot ser-ho de la més rància.
- Tots els actes que realitzem públicament i les opinions que manifestem, son política. De vegades fins i tot els que realitzem o manifestem privadament.
- O bé és que la Política només és allò d'anar a votar cada quatre anys i entre votació i votació renegar de política i polítics?

-- La visió d'afeccionats, o no, d'altres pobles de l'Estat.
- No per tenir i mantenir la bandereta ens apreciaran més o menys.
- La 'germanor' en el futbol no ve determinada per la proximitat, sinó al contrari, com demostra la rivalitat 'fraticida'(?) entre els seguidors andreuencs i els graciencs.
- Potser és motiu de riota que, amb l'orgull que tenim de la nostra samarreta quatribarrada i la identifició que en fem amb Catalunya, a l'escut hi mantinguem la 'rojigualda'.

-- La visió d'afeccionats, o no, de Sant Andreu de Palomar.
- Sense el que hi ha i amb el color de Sant Andreu de Palomar a l'escut, molts sentirien la Unió Esportiva com a quelcom seu.
- La distància que hi ha entre el Club i el lloc d'on és s'ha d'escurçar. Aquesta seria una manera més.
- No es pot anar dient que la gent de Sant Andreu només ve a l'Estadi quan és de franc i no fer res de res per a apropar el Club a aquesta gent.

És bo que en seguim parlant, opinant i debatent aquest tema. Probablement és més important del que molts pensen i del que molts volen fer pensar.

VISCA CATALUNYA !

VISCA SANT ANDREU DE PALOMAR!

VISCA LA UNIÓ ESPORTIVA SANT ANDREU!

 ?¿?Re: Escut i política
« Respuesta #1 Fecha:
07/29/02 a las 13:45:49 »
_______________________________________________________________________
Però tu que entres a aquest forum a parlar nomes de Sant Andreu de Palomar i de l'escut
 peque Re: Escut i política
« Respuesta #2 Fecha:
07/30/02 a las 00:50:05 » _______________________________________________________________________

sembla ser q si, segurament sera Tigre andreuenc cambiat tristement de nik pq es l'unic pesat d'aquest foro q defensa la bandera blava q ell porta sempre i q es molt lletja,per començar
tigre o xagori,m'es igual,ets Soci?? pq tinc entes q no i tb em sembla q a tu l'unic q t'interesa es el color blau de la teva web stap..
a veure,pq no te sentit seguir portant la bandera espanyola,quin mal t'ha fet a tu? q et sembla si jo et dic q no te cap sentit dur la catalana a l'escut i em quedo tan panxo,argumenta. y si per a tu no te cap sentit q sigui l'escut q la majoria hem vist mentre creixiem i li tenim un cariñu especial, doncs molt be,però al menys no ho critiquis
 Giraldi

Re: Escut i política
« Respuesta #3 Fecha:
07/30/02 a las 05:09:19 »
_______________________________________________________________________

La cüestión es q siempre se busca algún follón en el foro x lo q veo...la cosa no cambia weno, a mí lo del escudo, mira si tiene q levantar tanto revuelo q se kede así q es precioso y q no nos lo desgracie nadie!!

 


Páginas: 1

l'evolució de l'escut de la U. E. Sant Andreu
 
la U. E. Sant Andreu  a la WEB STAP
Web Oficial U. E. Sant Andreu

La teva opinió al Fòrum STAP

tigresandreuencs@sant-andreu.com
La Història de STAP
20 d'abril - l'annexió forçada
WEB STAP - Pàgina Inici
Ritme Andreuenc
Catalunya  X  PPCC