ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Correllengua 2003 STAP
PER LA CULTURA POPULAR
ni abandonarem la Llengua
ni abandonarem la lluita
els fets : L'Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona ataquen la llengua catalana i el poble de Sant Andreu
Carrega la Policia al concert del Correllengua

Manifest per l'atac al Correllengua


La nit del passat dissabte 18 d'octubre una activitat popular lúdico-festiva, un concert, del Correllengua de Sant Andreu, va ser objecte d'una càrrega desmesurada de la policia. Agents antiavalots de la guàrdia urbana varen agredir amb porres i esprais de gas lacrimogen participants del concert del Correllengua que es reuniren davant del punt de llum per evitar que el tallessin. Cal dir que la guàrdia urbana no es va mostrar gens dialogant en dir-los que teníem permís escrit fins a les 00:30 i verbal fins a la 1:00. A les 23:45 estaven a la plaça de Can Fabra, a les 00:30 ja hi eren els antiavalots preparats i a les 00:55 ja estaven carregant. Tot i la gravetat del fet en ell mateix cal destacar dos factors que demostren la premeditació de la càrrega: una hora abans de l'agressió el carrer Torras i Bages estava tallat i l'ordre de carregar la va donar Jordi Hereu (PSC), regidor de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona i regidor del districte de Sant Andreu.

Per acabar-ho d'adobar el diumenge 19 la persona que va demanar el permís va rebre la notificació que havia estat denunciat per la Guàrdia Urbana per aldarulls públics. Evidentment, aquesta denúncia, efectuada per motius polítics, té la intenció d'advertir o dissuadir a les persones que en un futur vulguin fer activitats populars al carrer que poden ser sotmeses a pressions, retallades o agressions institucionals, és a dir, és un intent de frenar les activitats al carrer i la cultura popular, que no és res més que tot el que el poble fa per i des del poble.

Aquest fet ens fa pensar que no hi havia predisposició per a què el concert es desenvolupés tal i com l'organització havia previst. A més, ja ens havien posat traves en negociacions anteriors, com ja havia passat l'any abans.

Tanmateix, s'han explicat mentides i versions distorsionades d'aquest fet.

Per què tantes traves al Correllengua? Per què tanta premeditació? Per què distorsionar la realitat tot i els i les testimonis nombroses del que va passar?

Donats els fets, sembla que resulta molest que la gent de Sant Andreu s'organitzi i realitzi activitats culturals i festives desvinculades de l'ajuntament. Saben de la importància del teixit social que crea la cultura popular i al carrer, com a part essencial de les nostres vides, i no els agrada que ens la fem cada dia més nostre. Bona mostra d'això són les creixents retallades que pateixen altres activitats populars amb retallades de permisos, de diners o de locals i infrastructures per a poder-se realitzar. Si ens resistim totes les entitats i col·lectius a les seves retallades injustificables, acabaran totes les activitats amb un ball de bastons? Ja ha quedat clar que la seva reacció davant de la cultura realment popular són les porres i les mentides o distorsions informatives. Hi tenim molt a dir, la cultura popular i la nostra llibertat d'expressió estan en joc.

Cal que no oblidin i que no oblidem que som tots els i les que construïm Sant Andreu i que per moltes traves que ens vulguin posar no podran fer callar la nostra veu, ni sota les porres ni entre les mentides i argúcies institucionals. Perquè som tots els i les que tenim la paraula i mai ens la podran prendre, encara que la seva repressió augmenti cada dia.

Exigim totes i tots responsabilitats polítiques i la retirada de la denúncia ja que és una demostració de força per debilitar i criminalitzar el teixit social de Sant Andreu.

Per tot això, a Sant Andreu, prou violència gratuïta, per la cultura popular i el teixit social, ni abandonarem la llengua ni abandonarem la lluita!

Assemblea del Correllengua de Sant Andreu de Palomar.

Donen suport:
Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Associació Cultural el Brot, Associació Cultural Paparote Teatre, Assemblea de Joves de Sant Andreu, Diables de Sant Andreu, Endavant (OSAN) Sant Andreu i Nou Barris, Maulets BCN-Nord, WEB STAP ( Entitats i col.lectiu que s'hi vulguin afegir).


VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ!!!!


Casal Popular Onze de Setembre ENDERROCATCasal Popular Onze de Setembre ENDERROCAT
Correllengua 2003
STAP.21
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Ritme Andreuenc
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar