ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Un home és agredit per la Guàrdia Civil a l'aeroport de Palma per parlar en català
L'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear està tramitant el cas.


Iván Cortés i la seva companya van ser agredits el 7 d'agost per la Guàrdia Civil a l'aeroport de Palma per parlar en català. Els agents els van demanar la documentació i ells van respondre en català, davant d'això els guàrdies civils els van arrossegar dins un quartet on l'home va ser víctima d'agressions físiques. Podeu llegir un relat detallat dels fets. L'incident s'està tramitant per l’Oficina de Drets Lingüístics de l’Obra Cultural Balear.

En una roda de premsa per denunciar el cas celebrada avui, Tomeu Martí, coordinador de l’OCB, ha valorat els fets com a gravíssims i ha manifestat el seu suport a Iván Cortès. El coordinador ha afirmat que els fets són comprovables, ja que hi havia càmeres que ho enregistraven tot. Martí considera, a més, que són injustificables: 'res en democràcia no justifica l’agressió a un ciutadà que simplement transitava per un aeroport'.

 

El coordinador ha assenyalat, a més, que no és la primera vegada que passa un fet així, i ha recordat que l’OCB va fer una visita al ministeri de l’Interior espanyol en els temps en que el responsable dels cossos de seguretat era Joan Mesquida. D’aquesta reunió en va sortir una ordre que obligava els cossos policíacs a respectar el dret dels ciutadans a parlar en català. Martí ha responsabilitzat de l’incident el delegat del Govern espanyol, Ramon Socies, que 'ha estat incapaç d’evitar que s’arribés a l’extrem de l’agressió física'.

02/09/2009.

VilaWebRelat de l
'Ivan


Relat de la Laura

Tornar
agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar