ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Polèmica per la traducció a la Moncloa de la Constitució europea al 'valencià' i al 'català'
Qui visiti la web de la Moncloa ja es pot descarregar els resums de la Constitució europea en català, èuscar, gallec i espanyol. I també en 'valencià'.


Qui visiti la web de la Moncloa ja es pot descarregar els resums de la Constitució europea en català, èuscar, gallec i espanyol. I també en valencià. L'extracte que el govern espanyol va enviar al Congrés ja en reflectia la diferenciació.

Tot i que des de Moncloa afirmaven que no es volien posicionar sobre la 'polèmica lingüística', també van dir que farien la doble traducció per complir la llei, ja que a l'estatut del País Valencià s'usa el terme valencià.

Davant d'això l'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans ha dit que mantenir la situació 'és una vergonya' i afirmar que això no és posicionar-se en el tema de la unitat de la llengua és 'pura hipocresia'.

Agustí Cerdà, d'ERC, ha explicat que protestarà per aquesta 'barbaritat', però que el que cal és canviar la legislació perquè no pugui passar més.

 

Nanda Ramon, pel PSM-EN, ha declarat que la 'incoherència' és culpa de 'tractar políticament qüestions que la ciència ja té aclarides'.

Enric Morera (Bloc) no se n'ha sorprès perquè fa temps que 'el PSOE segueix la línia encetada pels grups d'extrema dreta del País Valencià' en temes lingüístics.

Raül Romeva, d'ICV, ha afirmat que encara es nota 'la voluntat política de dividir la llengua.

VilaWeb no ha pogut contactar amb cap responsable del PSC.

22/07/2004.

VilaWeb


agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar