per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Microsoft justifica el cas de l'expulsió d'un jugador d'Xbox Live per l'ús d'una expressió "molesta i ofensiva"
L'afectat considera que l'explicació és una "excusa" i sospita que ha estat el declarar-se "no espanyol" el que ha comportat la suspensió.

L'expulsió durant un dia d'un usuari del servei de joc online Xbox Live ha estat deguda per l'ús d'una expressió considerada com a ofensiva en anglès, "ho".

L'expulsió durant un dia d'un usuari del servei de joc online Xbox Live ha estat deguda per l'ús d'una expressió considerada com a ofensiva en anglès. David Cortés, el jugador afectat considera que es tracta "d'una excusa" i considera que l'explicació "no s'aguanta per enlloc". El blog Vadejocs.cat, que havia estat el primer en denunciar el cas considera que tot plegat es tracta d'una "confusió lingüística" i anima Microsoft a "afegir el català als molts idiomes que es poden escollir a la Xbox 360".

La Divisió d'Entreteniment i Dispositius de Microsoft ha fet saber que l'expulsió va ser motivada pels comentaris negatius que haurien expressat altres usuaris del servei, provinents de fora de l'estat. L'expressió en qüestió és "Ho", que segons Microsoft és percebuda en anglès com a "summament molesta i ofensiva". Així mateix s'insisteix que la desaparició de la biografia, on l'afectat havia escrit "Jo no sóc espanyol, m'obliguen a ser-ho, Visca Catalunya. Tot units podem fer-ho possible" és un fet rutinari i que en tot cas, "res no impedeix que el jugador que va ser expulsat pugui tornar a posar-se la mateixa biografia, ja que aquesta no ha estat el motiu de l'expulsió". 

Contactat per l'AVUI.cat, Cortés, jugador habitual online de Call of Duty 4 ha considerat que les explicacions són una "excusa" i no descarta que la raó de la suspensió hagi estat el seu text, ja que "l'explicació que ens han donat no s'aguanta per enlloc". "No jugo amb anglesos, i darrerament sóc el capità d'un torneig els participants del qual han de passar pel meu perfil". Aquest fet, segons l'afectat, és el que pot haver motivat comentaris crítics amb una frase en la que "en cap moment s'insulta ningú". Així mateix, Cortés assegura no haver utilitzat l'expressió "ho" i recorda que en els perfils biogràfics "es pot veure de tot, hi ha gent que es posa Viva Franco o Viva España" i que en més d'una ocasió ha estat insultat per expressar-se en català. L'afectat, que ha inclòs un text nou per evitar "problemes" assenyala que "altres companys" han inclòs el seu text al seus perfils.

Per la seva banda, el blog Vadejocs.cat, que va ser el primer en alertar dels fets, publica avui un text on assegura que "el que va començar com una discriminació a un català ha acabat només com una confusió lingüística". El blog, especialitzat en videojocs anima a Microsoft "a millorar alguns aspectes de control que s'ha demostrat que poden fallar i a afegir el català als molts idiomes que es poden escollir a la Xbox 360".


04/04/08.
AVUI


agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar