ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Neguen un empadronament a València perquè té el nom del carrer en valencià . Ester Pinter
L'Ajuntament obliga a canviar el contracte de lloguer.


L'associació La Boatella de València ha denunciat l'alcaldessa del municipi, Rita Barberá, al Tribunal Superior de Justícia davant la negativa del consistori a empadronar uns residents perquè en el contracte de lloguer que van presentar per fer-ho el nom del carrer on anaven a viure figurava en valencià.

Encara que a la via hi ha ubicades fins a una dotzena de plaques, instal·lades pel mateix consistori, amb el nom en valencià de carrer de Dalt, que és com es coneix popularment aquest carrer del centre històric, els funcionaris municipals es van negar a concedir el padró adduint que aquest carrer no existia als registres municipals. Tant des de les dependències de l'Ajuntament com des de la junta de districte van obligar els afectats, Ane Carlotte, dissenyadora parisenca, i Neil Carl, arquitecte canadenc, a modificar amb el seu arrendador el contracte de lloguer i a canviar el nom de carrer de Dalt per la versió castellana de Calle Alta, topònim que ningú utilitza.

 

Tot això, asseguren des de La Boatella, "en contra de la voluntat dels afectats i sota l'amenaça de no cursar els tràmits administratius si no ho modificaven". L'associació denuncia que aquests fets "són un exemple de la il·legalitat de l'alcaldessa Rita Barberá i de la seva actitud destructiva del patrimoni i dels senyals d'identitat".

També critiquen que amb aquesta actitud, Barberá ha vulnerat els drets fonamentals dels ciutadans que utilitzen el valencià, que ha caigut en la inconstitucionalitat per no respectar la doble oficialitat de la llengua i que ha incomplert les lleis i drets lingüístics. Per això, apunten que a més del TSJ aniran "davant de tots els altres tribunals que calguin per tal que sigui processada i condemnada".17/09/2004.

AVUI


agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar