per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Denunciat en un control antiterrorista perquè portava l'adhesiu CAT
Un policia estatal va alertar una patrulla dels Mossos d'Esquadra perquè interposés la denúncia
Van retenir el vehicle una hora i mitja.

Un agent d'un control antiterrorista del Cos Nacional de Policia (CNP), instal·lat a la carretera que uneix Puigcerdà amb la Seu d'Urgell, va denunciar el 24 de juliol passat un veí de Barcelona per portar l'adhesiu CAT enganxat dintre de la matrícula. El policia va retenir el vehicle durant una hora i mitja -fins gairebé la una de la matinada- i va alertar una patrulla de trànsit dels Mossos d'Esquadra per cursar la sanció, davant la negativa del conductor de retirar-lo.

Al punt de control, els efectius policials obligaven els conductors a reduir la marxa i observaven el pas dels vehicles amb l'ajuda d'una llanterna. Al pas del Nissan X-Trail de Manel Sanjuan, els agents li van indicar que s'aturés a la cuneta i que els lliurés les claus i la documentació del vehicle, a més d'exigir-li el seu DNI i el de l'amic que l'acompanyava. Davant la sorpresa de Sanjuan, el responsable de l'operatiu policial li va dir -assenyalant la matrícula-: "Aquest és un document de l'Estat i vostè l'ha manipulat". L'agent el va convidar a retirar l'adhesiu enganxat sobre el distintiu de la E d'Espanya. "Si no, el denunciaré", va afegir. Sanjuan assegura que, des del primer moment, va deixar ben clar al policia que no pensava desfer-se del CAT. "I li vaig dir que em denunciés".

La retenció, però, es va allargar durant una hora i mitja, ja que l'agent estatal es va posar en contacte amb la comissaria del CNP a Puigcerdà i va requerir la presència d'una patrulla de trànsit dels Mossos d'Esquadra perquè s'encarreguessin de tramitar la denúncia. Segons el relat de Sanjuan, els Mossos "van fer d'intermediaris entres nosaltres i l'agent de policia" per intentar evitar la sanció i "em van explicar que ells no multaven per això i que l'opció que els havia donat l'agent que em volia denunciar era que retirés el CAT".

 

Sanjuan, però, va insistir que preferia continuar amb l'adhesiu -que encara ara porta enganxat al vehicle- i fer front a la sanció. En opinió de Sanjuan, tothom hauria de tapar la E amb un CAT i deixar-se denunciar. Més tard es pot presentar un recurs com ell ja ha fet davant del Servei Català de Trànsit, perquè la multa -on consta com a denunciant el policia del control antiterrorista- és improcedent, ja que "no es pot argumentar que les plaques no són llegibles quan els quatre números i les tres lletres es veuen perfectament".

El que Sanjuan considera del tot intolerable és que, durant la llarga estona que van estar retinguts, els policies no els van deixar atendre les trucades al telèfon mòbil. "Eren les nostres dones, preocupades per no tenir notícies de nosaltres", explica. Afegeix que, tot i que "el tracte va ser correcte", a l'estar en un control antiterrorista "amb furgonetes creuades a la carretera i policies armats", semblaven sospitosos. Tampoc va ser agradable estar "totalment aïllats" i veure com els obrien el maleter del cotxe.

03/08/2005.

Laura Nicolàs
AVUIagressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar