ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
El CGPJ rebutja que es pugui exigir als jutges saber català . M.B.
...demanen així mateix que es continuïn traduint al castellà totes les resolucions que es redactin en els idiomes cooficials perquè, tard o d'hora, acaben arribant a Madrid.


La comissió d'estudis del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es va pronunciar ahir en contra de la proposta del Parlament d'exigir als jutges i a la resta del personal de l'Administració de Justícia el coneixement del català i del dret propi si exerceixen a Catalunya.

Els tres vocals conservadors es van oposar a aquesta pretensió, ja que consideren que la carrera judicial és un cos nacional i no es pot "atomitzar" en 17 cossos de jutges. El vicepresident del CGPJ, Fernando Salinas, va recolzar la iniciativa i el vocal Luis Aguiar es va abstenir.

El vocal conservador Adolfo Prego ha trigat més de quatre mesos a redactar l'informe. No obstant, no és especialment complex, ja que rebutja la reforma amb el conegut argument del dubte de constitucionalitat. Els vocals conservadors es limiten a defensar el caràcter de cos nacional de la carrera judicial i a recordar que el castellà és la llengua oficial reconeguda a la Carta Magna.

 

Així mateix, afirmen que, si s'aprovés la reforma, es perjudicarien els trasllats de jutges i es crearia una nova especialitat --el dret propi de cada autonomia-- que limitaria l'accés d'altres magistrats a les places vacants en aquestes comunitats.

Els vocals conservadors, que tenen majoria al ple del Consell, demanen així mateix que es continuïn traduint al castellà totes les resolucions que es redactin en els idiomes cooficials perquè, tard o d'hora, acaben arribant a Madrid.
05/11/2004.

El Periódico


agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar