ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
L'Almadrava Rock
Com és ben sabut, el català sofreix constantment agressions al País Valencià, mentre les autoritats i la societat en general no reaccionen per defensar la seua llengua.
Andreu Sentí

Voldríem denunciar una nova agressió que ha viscut el català a la Marina Alta. En la localitat els Poblets, durant el darrer cap de setmana de juliol dels últims cinc anys, tenia lloc el festival de música en català més important de la zona: l'Almadrava Rock. En aquestes cinc edicions es va consolidar, va gaudir d'èxit i prestigi. En el seu cartell han figurat els millors grups del rock català.

Doncs bé, aquest any s'ha acabat l'Almadrava Rock. L'Ajuntament dels Poblets (PP+partit d'estrangers) li ha pres el nom i li ha canviat el contingut. Ara hi actuen només grups d'expressió castellana. Aquesta decisió purament política treu una de les poquíssimes possibilitas que els músics que elegien el català per fer música tenien per oferir els seus treballs.

 

Aquesta discriminació cap a nosaltres mateixos, la nostra llengua i la nostra cultura ha de ser denunciada. La societat civil no hauria de romandre de braços plegats davant aquest tipus de decisions. Creiem que el fet que governe un partit o altre no hauria de significar canviar de política lingüística. Tots els partits haurien de saber que si es vol seguir sentint el valencià al carrer s'han de prendre unes mesures a favor del valencià, perquè és la llengua feble, i hem d'ajudar els febles. Nosaltres amb aquesta carta volem mostrar el nostre rotund desacord amb la política presa per l'Ajuntament dels Poblets. Esperem que algú més s'adherisca a aquesta denúncia.


Andreu Sentí i Pons
Marina Alta (País Valencià)
17/07/2004.

AVUI


agressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar