per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP

Catalunya /  PP. CC.
agressions espanyoles a la llengua
"La marca de l'esclau" per  Ricard Colom
agressions franceses a la l'idioma català
Acomiaden una metge per parlar en català als clients
El centre esportiu municipal Sagnier del Prat fa fora Anna Vegué per "la multitud de queixes rebudes perquè es nega a fer servir el castellà".

El centre esportiu municipal Sagnier del Prat de Llobregat ha acomiadat la metge que atenia els usuaris des de feia set anys, Anna Vegué, per parlar en català. L'empresa que gestiona aquest centre, Servei d'Ensenyament i Assessorament Esportiu (SEAE), al·lega en la carta d'acomiadament que la decisió de fer fora Vegué es deu "a la multitud de queixes rebudes per part dels usuaris de la instal·lació en relació amb la seva negativa d'utilitzar l'idioma castellà".

A Anna Vegué, que treballava de forma exclusiva en aquest complex esportiu, on dirigia el centre de dietètica i nutrició i un programa de salut aquàtica, l'acomiadament l'ha agafat per sorpresa. En primer lloc, perquè a ella no li constava cap queixa formal i, en segon lloc, perquè assegura que, tot i que sí que prioritza sempre parlar en català, mai s'ha negat a canviar d'idioma si algun usuari "l'hi demana perquè no l'entén". 

"Em constava una queixa no formal d'un senyor que es va enfadar perquè vaig atendre la seva dona en català mentre ella parlava castellà. Em van dir que l'home s'havia queixat i prou, però en cap moment es va parlar que la dona en qüestió no m'entengués, perquè sí que em va entendre", explica. Anna Vegué també recorda que l'any passat, en una taula rodona celebrada al Prat en què va participar com a representant del centre Sagnier, hi va haver un incident perquè ella es va negar a fer la conferència en castellà només perquè hi havia una dona que deia que no entenia el català: "Li vaig dir a la senyora que, si no entenia una cosa, jo l'hi explicaria, però la dona va decidir marxar", recorda.

Vegué va afirmar ahir que l'Ajuntament del Prat, al qual pertany el club que l'ha acomiadat, li ha assegurat que només li consten dues queixes no formals en contra d'ella. L'empresa reconeix que l'acomiadament és improcedent i li ofereix la màxima indemnització, però ella vol portar el cas als tribunals.


24/03/2007.
Mireia Rourera
AVUIagressions, oblits i desprecis a l'idioma català
Els Segadors
WEB STAP - Pàgina Inici
Fòrum STAP
aniversaris de l'annexió
webstap@sant-andreu.com
Tornar