trobada dels
Agrupaments Escoltes
per a uns
LOCALS DIGNES
dissabte 4 i diumenge 5 de juny 2005 a la plaça Can Fabra
Manifest dels Agrupaments

Sant Andreu de Palomar gaudeix d'una important tradició en el món de l'associacionisme i, especialment, pel que fa al món de l'educació en el lleure. Compta amb un gran número de propostes de diferents col·lectius que ofereixen un servei pedagògic i social. Pel que fa a l'escoltisme, hi ha cinc agrupaments, quatre de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya i un d'Escoltes Catalans.

Des de principi de curs 2004-2005 l'Ajuntament de Barcelona al districte ha iniciat una campanya de reubicació de les Entitats que operen a Sant Andreu. Aquesta recol·locació ha afectat plenament als agrupaments. Parlem de que més de 50 educadors i més de 250 infants i joves amb els seus conseqüents pares i mares en pateixen les conseqüències.

A partir de la desubicació que patíem respecte els espais, vam constituir un comitè de treball. Per tal de dur a terme la nostra tasca educativa requerim d'un seu social que permeti poder fer les activitats pertinents amb els nostres nens i nenes. Dignes, adaptats a nosaltres i basats en el document oficial del CJB (Consell de Joventut de Barcelona). Som conscients de que estem realitzant un servei per Sant Andreu i volem que el nostre esforç es vegi recompensat. No només parlem de l'àmbit pedagògic, sinó del nostre treball integral per millorar el nostre entorn. Sense oblidar que la nostra tasca és voluntària i alhora genera un estalvi a l'administració pública.

Partíem de quatre realitats diferents però alhora comunes respecte les nostres necessitats.
L'Agrupament Escolta Flor de Neu no té seu social i ha de desenvolupar les seves activitats al carrer. Tot i ser de recent creació ja compta amb més de 50 membres. Des del setembre ha mantingut un diàleg amb l'ajuntament força complicat, tot i que actualment hi ha hagut una major conscienciació per part de l'administració amb aquest agrupament .
L'Agrupament Jaume I, d'Escoltes Catalans, té 50 anys d'història i els seus locals estan situats a una casa del carrer Bascònia. Compta amb més de 80 nens i un equip de 15 monitors. La zona està afectada per un canvi de propietari, ara els ofereixen un local a la Casa Bloc de 50 metres d'ús privatiu i 50 metres d'ús polivalent.
El Jungfrau, porta gairebé 40 anys a Sant Andreu i ja ha patit un canvi d'ubicació ( abans estava situat al carrer Sant Sebastià en una casa de la Parròquia Pare Manyanet). Actualment, el formen unes cinquanta persones i està al carrer Ramon Batlle conjuntament amb associacions com Geganters, Els Catalanistes, o els Diables de Sant Andreu, que també patiran un canvi d'ubicació.
Per últim, el Gregal, té vint anys d'història i gaudeix d'una bona salut , ja que té uns cent membres. Però el problema és un altre, Els locals de la Parròquia de Sant Pacià no tenen les condicions de seguretat necessàries.

Essent conscients de la problemàtica d'espais públics que patim al districte, demanem una major concienciació social de la nostra situació. Així doncs, potenciant el treball i el diàleg bidireccional que s'està duent amb l'Ajuntament. Vetllarem perquè la finalització del mateix sigui de la més grata satisfacció per tothom. Iniciant així, una nova línia de treball conjuntament amb els moviments als quals estem vinculats, la Taula de Joves, el Projecte Surt i l'administració pública del districte.

  A. E. i G. Flor de Neu
A. E. i G. Gregal
A. E. i G. Jaume I
A. E. i G. Jungfrau

trobada dels
Agrupaments Escoltes
per a uns
LOCALS DIGNES
dissabte 4 i diumenge 5 de juny 2005 a la plaça Can Fabra
tornar

STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
TGV : ens hi juguem el nostre futur
les casernes
Ritme Andreuenc
La XarXa de Sant Andreu
RAAAmbla.21 · sense nyaps
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
el 20 d'abril 2003 :: 106 anys d'annexió forçada
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP