trobada dels
Agrupaments Escoltes
per a uns
LOCALS DIGNES
dissabte 4 i diumenge 5 de juny 2005 a la plaça Can Fabra
Opinió
SANT ANDREU ESTÀ PREOCUPAT - Arturo San Agustin
El Periódico 14/06/05

A Francesc Perera se l'acostuma a veure a Sant Andreu, que és on viu. Perera és un home cordial, que sempre somriu. Perera és pare i, com Lao Cuadrado o Montse Alonso, està preocupat perquè l'agrupament escolta Jaume I, al qual pertanyen els seus fills, té problemes de local social. "L'associació Jaume I la formen gairebé 100 nens i adolescents i més de 20 monitors". Monitors, com Jacob, un jove i actiu que està en la vintena, que intenta inculcar en nens i adolescents un cert esperit crític.

Sant Andreu és un 'barri' que encara permet assaborir el vermut autèntic i la conversa a la cantonada. Fins i tot trabucaires tenen a Sant Andreu, que va ser tèxtil i que segueix mantenint la seva tradició associacionista, que va des de l'àmbit esportiu fins a l'artístic i social. I es veu --així m'ho explica Perera-- que diverses d'aquestes associacions de Sant Andreu --sense les quals el 'barri' seria un altre-- van ser fa dos o tres anys ubicades en uns locals socials ruïnosos i, ara, l'alternativa que els ofereixen és igual de ruïnosa o més angosta.

 

O sigui, que els de Sant Andreu volen que l'ajuntament els escolti. Per això el 4 de juny ja van plantar les seves tendes de campanya i les seves pancartes als voltants de la biblioteca de Can Fabra.

Francesc Perera és un home llegit i, per això, enmig del vermut autèntic --l'aperitiu és una altra cosa més artificial-- cita el sociòleg francès Pierre Bourdieu, que ja ens va demostrar fa temps que els joves que formen part d'alguna associació són els molt necessaris tallafocs que aquesta societat nostra de bandes pròpies i importades necessita perquè el gamberrisme i altres navalles no ho acabin rebentant tot.

Un li ha dit a Perera que tranquil, que els de l'ajuntament els solucionaran el problema, perquè també ells han llegit Pierre Bourdieu. I tampoc necessiten els consells d'un anglès com Tony Blair, que diu que s'ha pres molt seriosament l'amenaça de les bandes que inquieten la nostra societat i que es descontrolen els caps de setmana.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
trobada dels
Agrupaments Escoltes
per a uns
LOCALS DIGNES
dissabte 4 i diumenge 5 de juny 2005 a la plaça Can Fabra
tornar
STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
TGV : ens hi juguem el nostre futur
les casernes
Ritme Andreuenc
La XarXa de Sant Andreu
RAAAmbla.21 · sense nyaps
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
el 20 d'abril 2003 :: 106 anys d'annexió forçada
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP