Uns 2.000 manifestants reclamen que es reconegui l'educació en el lleure. - S.Pérez

Escoltes, centres d'esplai i moviments juvenils de Barcelona volen més finançament i espais dignes

Centenars de nens, adolescents, pares i monitors es van manifestar ahir al centre de Barcelona per reclamar el reconeixement de la tasca educativa que fan agrupaments escolta, centres d'esplai i moviments infantils i juvenils. Amb la Marxa Educativa, prop de 200 entitats també van demanar més pressupost i locals dignes.

Ahir, per primer cop, representants de tot tipus d'entitats de lleure infantil de la capital catalana van sortir al carrer plegats per reivindicar la fi d'aquests greuges històrics. Pel president del Consell de Joventut de Barcelona, Fabian Mohedano, amb l'acte es va demostrar que «és un moviment potent que té el suport dels pares».

«No som un happy park.» Marc Enric, de l'Esplac, va expressar així el sentiment de les entitats del món de l'educació en el lleure infantil de Barcelona. Hi afegia: «Volem que les administracions ens tinguin en compte a l'hora de definir les polítiques de joventut i educació.»


  Ahir al matí, els manifestants que van omplir primer la plaça Universitat i després tot el carrer Pelai fins arribar a plaça Catalunya, van fer algunes denúncies, com que falten espais per reunir-se i finançament per mantenir les entitats.

«La majoria dels locals estan en condicions precàries», va explicar Enric. Així, en el manifest van demanar un pacte per a l'ús dels espais públics municipals perquè, per exemple, els caps de setmana s'utilitzin les escoles.

Pel que fa a la manca de diners, el portaveu de l'acte va denunciar la disparitat de criteris que utilitzen els districtes per donar subvencions i la inexistència de beques anuals perquè els nens sense recursos accedeixin durant el curs als centres de lleure educatiu.
trobada dels
Agrupaments Escoltes
per a uns
LOCALS DIGNES
dissabte 4 i diumenge 5 de juny 2005 a la plaça Can Fabra
tornar

STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
TGV : ens hi juguem el nostre futur
les casernes
Ritme Andreuenc
La XarXa de Sant Andreu
RAAAmbla.21 · sense nyaps
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
el 20 d'abril 2003 :: 106 anys d'annexió forçada
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP