Debat al Fòrum StAP -
Fòrum StAP 23/09/08

- La Fabra & Coats és de Sant Andreu de Palomar
....- i també de barcelona!
........- 'de Barcelona vingueren i de St. Andreu ens tregueren'
............- I no menteixo... només cal anar a l'hemeroteca
- Ja era hora
....- A tu, barceloní, ni et contesto

- La Fabra & Coats és de Sant Andreu de Palomar . - xagori - 21/09/2008 11:29

A l'ajuntament de Barcelona li va semblar que calia 'fer mèrits' i va programar actes de la Mercè'08 a espais de la 'seva' Fabra & Coats.

L'Harmonia i gent andreuenca han expresat la seva opinió, aclarint i rebutjant.

Ens preparen una nova potinada a Can Fabra! o aquesta vegada algú creu que compliran les promeses?

Asfaltant la 'Zona Verda' i amb una modificació del pla general metropolità (PGM) per a permetre la 'reforma' de la Fabra i Coats i la plaça de Can Fabra, que inclou permutes de sòls de l'antiga fàbrica i sòls lliures de Can Fabra, que 'els permetrà' preservar alguns edificis existents i destinar-los a equipaments, preparen carregar-se els Edificis Protegits que havien d'anar per a Equipaments, i tornen a fer-nos objecte de més especulació.

Hem d'aconseguir preservar la Fabra&Coats i també que donin llum verda a L'Harmonia, l'ateneu popular i cultural.
http://www.sant-andreu.com/stap21/coatsfabra/imatges/festesmerce2008

....- i també de barcelona! - Blanca - 21/09/2008 22:52

....La Fabra i Coats, està ubicada a Sant Andreu de Palomar i avui per avui agradi o no a tothom això també és Barcelona. Ha estat un encert que actes de la Mercè 08, s'hagin fet en espais descentralitzats, ja que Barcelona no és tant sols Ciutat Vella. I responent a la teva pregunta, aquesta vegada algú creu que compliran les promeses? voldria preguntar-te, saps quines són les seves promeses, de les que parles? Que és farà una escola bressol, un CEIP, un IES... i altres equipaments??? doncs et respondré, jo si crec que es faran aquests equipaments i altres pels veïns i veines de Sant Andreu. Per cert, no acabo d'entendre tot el que dius de permuta de sols i sols lliures, preparen carregar-se els Edificis Protegits que havien d'anar per a Equipaments, i tornen a fer-nos objecte de més especulació. Tens ganes de gresca, de liar-ho tot? sincerament és una mica difícil poder entendre el perquè de tot plegat!!!!

Que tot és millorable? doncs també, però és evident que les maneres i les formes poden ser d'altres que no embrutant les parets amb pintades que no porten enlloc, si m'oblidava... al rebuig de moltes persones, també veines de Sant Andreu, que com ja han manifestat en aquest fòrum no comperteixen aquestes maneres de fer.

I si L'Harmonia, realment té la intenció i la voluntat de gestionar aquest equipament cultural, ja sabem el que hem de fer... mans a la feina i desenvolupar un projecte amb el qual tinguem credibilitat i demostrar a tothom veïns i veines, administració, entitats ... que som capaços de fer-ho.

Salut i bona feina!

........- 'de Barcelona vingueren i de St. Andreu ens tregueren' - xagori - 22/09/2008 08:48

........Això és el que està passant tristement. I encara bo que hi ha qui creu que les parets no tenen perquè estar netes mentre hi hagi coses a dir. Embrutar parets és el què fan aquells xixarel·los que hi foten garigots sense dir res de res.

També el nostre País, Catalunya, "avui per avui agradi o no a tothom", forma part de l'estat espanyol, i no per això es va acceptar sense qüestionar-ho que ens humiliessin amb el "desfile de la victoria".

Per si no ho sabies, i em penso que sí que ho saps, per a la Festa Major passada, van prohibir que es fessin actes al recinte de la nostra Fabra & Coats, "perquè no reunia prou seguretat" van dir. I ara ens pasen pels morros actes de la seva festa major sense que s'hi hagi fet res en profunditat per a millorar la seguretat. És a dir, que fent el que han fet ara s'hagués pogut perfectament realitzar el que es va programar i que van impedir.

Les meves ganes de gresca no tenen res a veure amb acotar el cap i empassar-me els gripaus que ens foten a la boca. I tenen poc a veure amb haver-me-les de reprimir per l'oferta mediocre que ens 'permeten' al nostre poble i haver-les d'expressar, obedientment, adotzenadament, quan a 'ells' els hi convé. Si han tingut la poca vergonya de no programar cap acte o actuació d'artistes andreuencs... ni el grup de percussió, amb els que n'arriben a haver aquí... vas escoltar el soroll d'escardellots que fotien els que 'animaven' a la Fabra & Coats?

 

I no sóc pas jo el que embolica res. Aquesta notícia que se't fa dfícil poder entendre, es va publicar a la premsa:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt

Tampoc sé entendre jo aquesta fè cega en que compliran amb el que es van comprometre. Que ho han fet mai fins ara? Només baixen del seu burro centralista quan se'ls obliga a fer-ho, com quan volien potinejar els nostres morts fent un tanatori al bell mig del nostre Cementiri. Però quan poden utilitzen algun traïdor per a reventar el moviment popular que els tenia contra les cordes, com amb les Casernes, per acabar fent el que els interessa a ells, en contra, sempre, del que ens convé a nosaltres.

I sí que és cert, veus, que "L'Harmonia, que realment sí que té la intenció i la voluntat de gestionar aquest equipament cultural", està "mans a la feina i desenvolupa un projecte amb credibilitat i demostrarà a tothom, veïns i veïnes, administració, entitats ... que som capaços de fer-ho". No sé pas si en tens algun dubte d'això.

El que ha fet L'Harmonia en aquesta ocasió ha sigut deixar palès als visitants (públic) d'actes a la Fabra & Coats, què va ser, què és i que es vol que sigui la Fabra & Coats de Sant Andreu de Palomar:
http://www.sant-andreu.com/stap21/coatsfabra/imatges
I com a Federació d'Entitats que és, no ha tingut res a veure amb l'esperit combatiu i reivindicatiu de qui va utilitzar algunes parets per a expressar el rebuig a que se'ns manipulés i utilitzés publicitàriament.

Satut també per a tu i bona feina per al nostre poble, Sant Andreu de Palomar (StAP)

............- I no menteixo... només cal anar a l'hemeroteca, - xagori - 23/09/2008 07:50

............Per si a algú li queden dubtes que qui embolica la troca, com és massa habitual, és l'ajuntament de Barcelona, m'he repassat el que es va dir a la premsa sobre l'assumpte de la protecció de les naus de la Fabra & Coats:
http://www.sant-andreu.com/stap21/coatsfabra/opinions

I m'hi trobo que el 4 de juliol del 2006 es va escriure a 'El Punt': "L'Ajuntament de Barcelona intervé ja a la Fabra i Coats amb 75 pisos socials Els posarà en una nau, mentre negocia amb la Generalitat fer un gran equipament a l'edifici central"
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia

I el 23 de maig d'enguany a 'El Periódico de Catalunya': "Sant Andreu recupera sis naus de Can Fabra per a equipaments
• El pla municipal preserva l'estructura original i forma un conjunt unitari.
• El recinte tindrà 11 edificis rehabilitats i una escola de nova construcció."
http://www.sant-andreu.com/stap21/coatsfabra
És a dir que és cert que van acabar protegint TOTS els edificis de la Fabra & Coats, catalogats i no catalogats, i que per als pisos socials NO s'havien de tirar naus a terra (ni al carrer Perellada, ni enlloc) sinó que s'havien de fer reestructurant l'interior de les naus existents.

I si ara modifiquen el pla general metropolità (PGM) per a 'preservar alguns edificis existents i destinar-los a equipaments', vol dir que dóna tota la impressió que preparen una nova potinada, i la descomfiança creix quan inclouen 'permutes de sòls de l'antiga fàbrica i sòls lliures de Can Fabra'... tufa a més especulació.
http://www.sant-andreu.com/stap21/coatsfabra/imatges

I qui cregui que són 'ganes de gresca, de liar-ho tot', que es pregunti què va passar als terrenys de les antigues casernes dels militars:
http://www.sant-andreu.com/stap21/lloguers
o bé què està passant a hores d'ara entre els carrers Agustí Milà i Sant Hipòlit, on no només s'ha permès la destrossa d'una part del Nucli Històric, sinó que aquesta vegada no tenen cap pressa per a modificar el PGM i des de Sant Hipólit a Malats segueix vigent la possibilitat de més destrossa i, evidentment, més especulació:
http://www.sant-andreu.com/stap21/agustimila

- Ja era hora - Stapf - 21/09/2008 20:54

Em sembla molt bona idea els actes que s'han programat aquest cap setmana de la Merce. Tant de bo que aixo sigui el principi de la dinamització cultural del nostre 'barri', amb gent creativa que ens aporti quelcom mes que aquells que embruten les façanes.

....- A tu, barceloní, ni et contesto. (s/t) - xagori - 22/09/2008 08:53

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar