ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Solidaritat STAP
ASHDA
novembre 2003
DENÚNCIA CONTRA EL RACISME I LA XENOFÒBIA
QUE PRACTICA LA PLATAFORMA X CATALUNYA, DE JOSEP ANGLADA, AMB ELS SEUS CARTELLS ELECTORALS

La plataforma Iniciativa Popular Ciutadana
-formada per diverses entitats, entre elles l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA)-
va presentar dijous 13 de novembre una denúncia al jutjat d'instrucció de guàrdia de Vic
contra el partit Plataforma per Catalunya per la utilització de cartells xenòfobs a la campanya electoral.


DENÚNCIA CONTRA EL RACISME I LA XENOFÒBIA QUE PRACTICA LA PLATAFORMA X CATALUNYA, DE JOSEP ANGLADA, AMB ELS SEUS CARTELLS ELECTORALS

Que presenten els/les sotasignants, entitats i particulars, perjudicats, indignats i ofesos per la propaganda electoral d’aquest partit neo-feixista i racista, que ja va ser objecte de Querella Criminal, en el moment de la seva legalització.

Efectivament, en els carrers i places públiques de diferents municipis d’Osona, i de tot Catalunya, han aparegut uns cartells electorals, clarament atemptatoris contra la dignitat i la llibertat de les persones. Això és més greu encara, perquè en els espais gratuïts dedicats a propaganda electoral a la televisió, s’han pogut veure aquests mateixos cartells en segon pla, mentre el Sr. Anglada llançava les seves consignes. Per exemple, a TV3, nombroses persones ho han vist.

En un dels cartells es veu una dona, tapada amb una túnica negra, tipus burka, com la que fan servir les dones en alguns països àrabs. En segon pla es veu un mur de pedra i tota la fotografia està presidida per la paraula "PROU".

En l’altra es veu la foto del propi Josep Anglada, amb la seva ja antiga consigna: "PER UN MILLOR CONTROL DE LA IMMIGRACIÓ".

Per això,

SOL.LICITEM AL JUTJAT:
Que, s’admeti a tràmit la present denúncia i s’apliqui amb tot el rigor necessari el Codi Penal.

ALTRESSÍ.-
D’acord amb allò que disposa l’article 13 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, sol·licitem que es practiquin com a primeres diligències, aquelles encaminades a donar protecció als perjudicats, és a dir,

1.- Que s’ordeni la retirada immediata dels carrers de tots els cartells que tinguin les mateixes característiques que els aquí denunciats. També cal que es retirin totes les falques publicitàries de TV que continguin aquests cartells, i que es comisin tots els que encara quedin en poder d’aquest partit polític.

2.- Que es requereixi a la Junta Electoral de Zona de Vic, per tal que informi a aquest Jutjat sobre si els cartells en qüestió han estat autoritzats per la pròpia Junta.

3.- Que s’escolti en declaració al Senyor Anglada, per tal que expliqui quina altra persona o persones han participat en el disseny i confecció dels missatges racistes i xenòfobs que pretenen transmetre amb aquests cartells.


Vic (Osona), 13 de novembre del 2003.

ASHDA - notíciesnotícies
Resolució de RAWA sobre els atacs terroristes als EEUU

Mònica Bernabé és periodista andreuenca
L'Anna Tortajada ha escrit un llibre sobre el viatge d'ella i la Mònica a l'Afganistan
"El crit silenciat"
Barcanova


Solidaritat STAP

inici pàgina

WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com
Tornar