per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

web oficial d'ASHDA - Associació pels Drets Humans a l'Afganistan
llibres
Tel. 932 375 428 · afgancat@afgancat.orgMònica  Bernabé (sota la burka) i Anna Tortajada - anar a 'Mujeres en Red' article " Testigos del terror talibán"
Mònica Bernabé (sota la burka) i Anna Tortajada
  L'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA) és una organització impulsada i constituïda el desembre de l'any 2000 per l'escriptora Anna Tortajada i la periodista Mònica Bernabé, que a l'estiu d'aquell any van viatjar a l'Afganistan per endinsar-se en la xarxa clandestina d'escoles i assistència mèdica per a nenes i dones que existia aleshores en el país sota el règim talibà.
En l'actualitat ASDHA té una cinquantena de socis, uns 15 col·laboradors permanents, treballa sobretot a Catalunya, i dóna suport a projectes de cooperació al desenvolupament a l'Afganistan de l'associació HAWCA.

Testimonis del "terror" talibà
Article d'"El Pais" del 20 d'octubre del 2000
(llegir)


“Quan em desplaço per carretera em poso un burca”
L'única periodista (andreuenca) de l'Estat que viu a l'Afganistan, Mònica Bernabé (1977), acaba de publicar "Afganistán, crónica de una ficción" (Debate). És corresponsal d'"El Mundo" i va treballar a 'El Punt' entre el 1999 i el 2007
Les tropes internacionals se'n van. Quin Afganistan deixen? Deixen un país no sostenible. Es parla sempre dels talibans com els dolents de la pel·lícula, que ho són, però n'hi ha d'altres, com els senyors de la guerra, que controlen el govern i el Parlament, que van arrasar el país als anys noranta i que en teoria són els aliats de la comunitat internacional. Negociar amb els senyors de la guerra i amb els talibans.
“Quan em desplaço per carretera em poso un burca”
Article d''El Punt AVUI' del 29 de juliol del 2012
(llegir)
 
Mònica  Bernabé entrevistada per 'El Punt AVUI'
Mònica BernabéDesplaçats
Execució pública d'una dona afganesa
Imatges brutals
www.unhcr.ch
HAWCA - Humanitarian Assistance for the Women and Children of Afghanistan
Rawa Photo Gallery
Periodistes independents nord-americans engeguen Iraqjournal.com des de Bagdad
Resolució de RAWA sobre els atacs terroristes als EEUU

Mònica Bernabé és periodista andreuenca
L'Anna Tortajada ha escrit un llibre sobre el viatge d'ella i la Mònica a l'Afganistan
"El crit silenciat"
Barcanova

Solidaritat STAP
inici pàgina
WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com
Tornar