MANIFEST

Des de fa uns mesos Serveis Funeraris de Barcelona, S.A., empresa mixta amb majoria de capital municipal, estudia la construcció de diverses sales de vetlla dins el recinte del Cementiri de Sant Andreu de Palomar.


El projecte, que encara no està definit segons l'empresa, contempla l'enderrocament de la capella així com l'expropiació o nova ubicació de tot un conjunt de nínxols per donar espai i viabilitat a les sales projectades.


Davant d'aquestes informacions i afegint les que ens han comunicat diversos veïns (ja han començat a ubicar el seus nínxols en altres indrets), l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, va sol·licitar mitjançant el districte de Sant Andreu, una reunió amb Serveis Funeraris de Barcelona, S.A., trobada que va ser suspesa per l'empresa hores abans de celebrar-se.

Tant mateix, es demana una reunió amb l'Ajuntament de Barcelona per part de la FAVB (Federació d´Associacions de Veïns de Barcelona) per conèixer els projectes de Serveis Funeraris de Barcelona, S.A. que també fou suspesa hores abans.


Donada la importància que té el Cementiri de Sant Andreu de Palomar pel veïnat del nostre poble, l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar va convocar una assemblea de veïns per debatre la situació. L'assistència va fer petita la sala d'actes de Can Guardiola i posà de relleu la preocupació existent dels veïns. El resultat de l'assemblea de veïns es concreta en els següents punts:
  1er. NO VOLEM CAP TANATORI DINS LES INSTAL·LACIONS DEL CEMENTIRI.
Considerem que no hi ha cap necessitat d'enderrocar instal·lacions existents que forment part del nostre patrimoni i història, així com pertorbar el descans i darreres voluntats dels nostres avantpassats que hi reposen.

2on. REHABILITACIÓ DE LA MASIA DE "CAN PERE VALENT" COM A TANATORI.
L'estat ruïnós de la masia de "Can Pere Valent" així com l'afectació urbanística que pateix per la seva proximitat al Cementiri, la converteixen com a ubicació idònia per realitzar-hi el conflictiu tanatori.

3er
. RETORNAMENT ADMINISTRATIU DEL CEMENTIRI AL TERRITORI DEL POBLE.
El Cementiri de Sant Andreu de Palomar fou construït en la ubicació actual l'any 1839, però durant l'any 1984 i com a resultat de la reordenació de districtes, va ser inclòs dins del territori de Nou Barris. Tant sols han calgut 16 anys, perquè l´administració que el gestiona i alguns veïns exaltats, oblidessin que el cementiri, com el seu nom indica, és el de SANT ANDREU DE PALOMAR que ja fa 161 anys que els andreuencs hi enterrem els nostres éssers estimats. Com a lloc sagrat que és, el defensarem amb tota la nostra contundència cívica i reivindicativa, davant la ignorància i manca de sensibilitat demostrada per l'entitat administradora, com també dels interessos econòmics i plus-vàlues patrimonials que certs particulars volen aprofitar per treure'n profit.
Donats aquests precedents i per evitar que es puguin tornar a reproduir, el poble de Sant Andreu de Palomar mitjançant l'Associació de Veïns reivindica el retornament del Cementiri al nostre territori administratiu.

Sant Andreu de Palomar, 12 de juliol de 2000

Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar
Comissió SANT ANDREU DE PALOMAR SALVEM EL CEMENTIRI

El Futur del Cementiri de Sant Andreu
Actualitat
Cartes a l'Alcalde de Barcelona i al Síndic de Greuges de Catalunya
Imatges
Imatges de la Campanya
Fòrum
Tornar

WEB STAP - Pàgina Inici

webstap@sant-andreu.com