per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
Viatges Propers
Puigcornador

Puigcornador (Ripollès) Creu de Sant Andreu a 1.228 m.
03 de febrer 2002
Viatges Propers

Des de Sant Andreu de Palomar, sortir per la Meridiana fins a trobar la C-17 (antiga N-152) direcció Vic, Ripoll.
A Sant Quirze de Bessora, al semàgor, girar a l'esquerra i agafar la BP-4654 direcció Alpens, Borreda, Berga.
Un cop a Alpens (Osona) que és la nostra destinació, a uns 200 metres de l'entrada del poble, a la dreta, hi ha un aparcament públic senyalitzat per a deixar el cotxe.
Ara, ja a peu, tornem a la carretera i la seguim fins a trobar l'indicador de 'final de població'. Al darrera hi trobarem, a uns metres, el senyal indicador de direcció del GR-1, marques vermelles i blanques que, conjuntament amb una de blava, seguirem tot el camí.
Seguir el sender direcció Santa Margarida de Vinyoles, que en aquest punt comença fins a trobar una pista forestal i una masia anomenada Cal Torrats.
Seguir per la pista en la direcció dels senyals.
Al cap de poca estona trobarem, a la dreta, una formació rocosa característica anomenada Roca de Pena. Continuem fins a trobar una tanca per bestiar, la creuem i seguim. Trobarem una canalització d'aigües i per sobre i a fora de la pista i, a l'esquerra, en un monticle de pedres i una marca blanca que ens indica la nova direcció del GR-1.
Sortim de la pista i anem seguint el camí clarament definit en mig del bosc. Continuem pujant fins a trobar una altra tanca de bestiar que ens dona pas a una altra pista forestal. A la dreta i al fons, veurem una masia enrunada.
Anirem a l'esquerra per la pista menys de 50 metres i, seguint els senyals, sortirem d'ella, bosc amunt i més endavant trobarem una zona rocosa, passarem per sobre i sempre seguint els senyals tornarem a entrar en un camí en mig del bosc.
En menys de mitja hora trobarem una altra tanca de bestiar (que sempre hem de tornar a deixar tancada) que ens porta a Colltallat, que és un encreuament de pistes forestals.

Nova Codificació Carreteres CAT

A la dreta de la tanca hi ha l'indicador de direccions que assenyala el punt de trobada del GR-1 i el PRC-50, que és el que ens portarà fins al Puicornador, marques grogues i blanques.
L'indicador assenyala la direcció del Puigcornador, que és un sender en mig del bosc a l'esquerra de la tanca de bestiar.
El camí, ara el PRC-50 groc i blanc, s'enfila muntanya amunt amb forta pendent, però en menys de ½ hora s'arriba al cim creu, amb vistes a la sub-comarca del Lluçanès.
Des d'aquest punt el sender continua fins el refugi del Puigcercós.

Des del pal indicador de Coll Tallat i seguint el GR-1 arribarem a Santa Margarida de Vinyoles en una mitja hora.
També es pot arribar fins aquí des de Santa Maria de Matamala, que és un conjunt d'edificacions que hi ha a la carretera C-26 (antiga C-149) de Ripoll a Berga, en una hora i mitja, seguint sempre les marques del PRC-50 grogues i blanques.

Des de Sant Quirze de Bessora és recomanable anar a veure el Santuari de la Mare de Déu dels Munts, situat a 1058 metres. Ofereix àmplies panoràmiques de la Comarca d'Osona i la sub-comarca del Lluçanès.
A 8,1 quilòmetres de Sant Quirze de Bessora, per la BP-4654 direcció Alpens, arribem al Collet de Sant Agustí i girem a l'esquerra per la BP-4653 direcció Perafita. Abans d'1 quilòmetre trobarem una pista asfaltada que surt de la carretera a l'esquerra, perfectament senyalitzada, que ens portarà en 10 minuts a la Mare de Déu dels Munts, patrona del Lluçanès.


Mapa recomenat: I.C.C. Institut Cartogràfic de Catalunya
mapa comarcal de Catalunya 1:50000
Comarca d'Osona núm. 24

.
Puigcornador
S.G.
Puigllançada

inici pàgina

Viatges Sant AndreuFeu-nos arribar relats de viatges i fotografies
(jpg - 100 px inch)
podeu deixar còpies en paper a FotoGestió, Rambla de l'Onze de Setembre, 35


webstap@sant-andreu.com

Tornar