Opinió d'un andreuenc. 3

Ens ha arribat (11/12/00) el següent e-mail:

Hola de nou.
M´estic engrescant. Però es que és normal. Aquesta és sobre el piromusical.
Gràcies per endavant.
Salutacions
Josep


Aquesta és la seva opinió:

La Festa Major de Sant Andreu: el piromusical o la promoció d´habitatges.

Estafat!

La Festa Major ha acabat tal com va començar: cap per avall, com la pancarta del campanar.

L´invent del castell de focs en dos parts cal encabir-lo dins d´una subtil estratègia de marketing de les constructores.

La nit semblava com sempre en aquestes ocasions:
nou del vespre, Plaça d´Orfila, davant de l´església amb la gent de la Satànica fent ambient.
Sense previ avís ha começat el lamentable espectacle:
7 minuts d´una escasíssima exhibició de petards, amanits amb el tradicional "visca sant andreu" encés amb espurnes i el campanar com cremant-se, per que no sigui dit.

Fi de la primera part.

 

La Satànica torna a fer sonar els tambors i tots els seguim com en una processó fent un recorregut d´uns cinc minuts fins arribar a lloc per veure la segona part de l´espectacle: ens concentrem al davant d´un magnífic solar en obres. Al fons, La Maquinista il.luminada, fent la funció que fins aleshores ha fet l´església. A la dreta, l´esquelet d´un dels nous blocs d´habitatges de vuit plantes si comptem l´entresòl, en construcció, d´aquells que acolliran part dels nous andreuencs i que contribuïran a crear el nou "skyline" de Sant Andreu. Al davant, una tanca d´obra de reixa metàlica folrada amb ràfia de color negre que delimita el solar. Dins el solar, dues o tres grues, senyal que estan a punt de construïr. A l´esquerra, encara res. El contrast és gran. Mai havia vist un piromusical a un descampat. Té lloc la continuació del espectacle, escàs, però no tant com abans. Unes quantes palmeres i tothom content.
Són tres quarts i cinc de deu. He tingut la sensació que estava a un acte de promoció d´habitatges, organitzat per Necso (constructora sponsor de la Festa Major). Però no m´han donat res a la sortida.

Definitivament estafat.
Atentament,

Josep Casellas i Nogué


Opinió d'un andreuenc. 1
Opinió d'un andreuenc. 2
 
Tornar