Opinió d'un andreuenc

Ens ha arribat (05/12/00) el següent e-mail:

Hola webstap!
Sóc en Josep Casellas, veí del carrer de Borriana i com jove 32 anys he cregut oportú donar-vos el meu punt de vista sobre la La Festa Major com medi de comunicació, entre d´altres coses; que sou i per si us interessa fer-ne ressò.
Salut i endavant!!

Aquesta és la seva opinió:

La Festa Major de Sant Andreu: els emigrants culturals.

Resulta que he anat, com cada any faig, a l´Ajuntament de la Plaça Orfila a recollir el programa d´actes de la Festa Major 2000 de Sant Andreu. Resulta que hi he nascut al 68 i hi visc des de fa 32 anys ("de tota la vida") i que des de fa aproximadament 7 anys, com molts dels joves andreuencs, he hagut d´emigrar culturalment cap altres racons de la Gran Barcelona: d´aquells ja llunyans dies dels Bucs d´Assaig, del SAT, del Bar del SAT, dels concerts del Pavelló (sempre plens), de la gent de Trialavia (la autèntica Festa Major), del cinema Victòria (insubstituït encara ara), ja no en queda res.

Qui sigui ens ha fet emigrants culturals, ens ha fet fora del barri si teníem qualsevol mena d´inquietut cultural.

Segurament hi deu haver moltes raons ocultes ( que desconeixem ) que són culpables d´aquest desert de propostes que es diu Sant Andreu. Pensar que el símbol del nou Sant Andreu sigui La Maquinista... ja ho diu tot.

És que no hi ha ningú capaç ni cap altra manera de projectar la imatge del nostre barri? És la solució a aquesta pobra imatge una telesèrie d´èxit?

No i no !!

 

La Festa Major d´enguany no és més que el reflex d´aquesta situació d´apatía encomanadissa en la qual fa temps que ens mantenim.

És una Festa Major dignificada per l´esforç fet per les Entitats del barri, que són els veritables i únics organitzadors i gràcies als quals n´hi ha alguns (Qui sigui)que en presumeixen: diuen que la Festa Major de Sant Andreu està agafant fama a tot Barcelona. Quin objectiu més pobre!

I quina ocasió perduda una altra vegada per fer sentir el nom de Sant Andreu associat a una proposta rica.

Precisament la riquesa de Sant Andreu rau en la seva gent i en la capacitat d´engrescar-se conjuntament.

I molta d´aquesta gent sóm emigrants culturals.

Qui sigui, que ens escolti i es preocupi, i molt, per aquest magnífic desert que esteu creant.

Atentament,

 

Josep Casellas i Nogué.


Opinió d'un andreuenc. 2
Opinió d'un andreuenc. 3
 
Tornar