ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La Generalitat confia a la Creu Roja la caserna de Sant Andreu

Pla per resoldre un conflicte ciutadà
L'Administració catalana demana que el desallotjament sigui "pacífic i ordenat"


La Creu Roja s'encarregarà "de forma excepcional i temporal" dels immigrants extracomunitaris que s'han instal.lat a les antigues casernes de Sant Andreu, segons va anunciar ahir la Conselleria de Benestar i Família. Després que durant mesos el recinte militar en desús hagi estat destí de sense sostre de diversos països, fins a reunir una colònia de més de 400 persones, la Generalitat ha acceptat finalment un projecte de gestió del conflicte elaborat per la Creu Roja.

No ha estat fàcil d'arribar a aquest acord. Durant les últimes setmanes, la Generalitat ha analitzat amb diverses entitats com afrontar el conflicte. Càritas, per exemple, va posar una seriosa i meditada objecció a tractar de manera col.lectiva tots els immigrants que malviuen a les casernes, perquè, en la seva opinió, és una mesura que perjudica en últim terme altres persones necessitades de la ciutat que no formen part de cap grup. La tancada de l'església del Pi, en aquest sentit, va ser un precedent del qual Càritas va treure importants conclusions.

 

Així, la Creu Roja ha acceptat assumir el conflicte de Sant Andreu amb extrema prudència, amb l'objectiu de trobar una sortida estable als estrangers no comunitaris de la caserna abans que el Ministeri de Defensa procedeixi al desallotjament d'aquest recinte, sol.licitat als tribunals.

PETICIÓ A L'AJUNTAMENT

La Generalitat, mentrestant, ha sol.licitat a la Delegació del Govern que prepari precisament un desallotjament "pacífic, ordenat i coordinat", segons va explicar ahir la Conselleria de Benestar i Família a través d'un comunicat. A l'Ajuntament de Barcelona, aquest mateix departament de l'Administració autonòmica li reclama que es faci càrrec, a través dels serveis d'assistència social, de les persones instal.lades dins de la caserna que siguin de nacionalitat espanyola o de països de la resta de la Unió Europea.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici