ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Un immigrant en mata un altre a les casernes de Sant Andreu - Jordi Corachàn


• Dues ONG culpen l'Administració de l'augment de la tensió al recinte


La policia buscava ahir a la nit un noi magribí, probablement algerià, com a presumpte autor de l'assassinat d'un compatriota seu, Mohammad S., de 24 anys. Els dos immigrants sembla que van discutir pel lloc on pensaven dormir, i el fugit li va clavar una navalla a la cuixa que li va seccionar l'artèria femoral.

L'agressió es va produir a les 9.20 hores a l'antiga caserna de la Maestranza del passeig de Torras i Bages. La patrulla policial que vigila el recinte va ser alertada per diversos immigrants, de la cinquantena que encara habiten les dues antigues casernes, la citada i la d'Artilleria, situada al davant. Les dues finques seran desallotjades abans de la primera quinzena de febrer, segons va comunicar ahir l'ajuntament, que ja ha enderrocat les zones no habitades.

Minuts després, va arribar un equip mèdic del 061, que va intentar frenar la forta hemorràgia per la profunda ferida a la part interior de la cuixa esquerra, sense èxit. Mohammad S. va morir a les 10.15 hores. Mentre un furgó funerari retirava el cadàver, la policia es va emportar un algerià per interrogar-lo perquè sembla que coneix el presumpte assassí.

 

SENSE PRECEDENTS
Enrique Mosquera, de Papers per a Tots, va assegurar que l'homicida i la víctima feia només uns dies que eren a les casernes, i va subratllar el caràcter pacífic de la majoria dels residents. "És la primera vegada que passa un fet d'aquesta gravetat", va subratllar.

En una nota, l'ONG va afirmar: "El responsable últim d'aquesta mort és qui ha permès que la situació a les casernes es deteriori fins a aquest extrem. Són les administracions les que, amb els seus enderrocs, han provocat l'amuntegament dels habitants i l'increment de la seva incertesa i inseguretat".

"Són les administracions --afegeix el comunicat de Papers per a Tots-- les que han enderrocat les dutxes, taponat les boques d'aigua i tallat els precaris subministraments de llum. Són també les administracions les responsables de l'extrema lentitud i ineficàcia del pla de reallotjament al negar-se fins al moment a oferir una sortida de conjunt als habitants de les casernes".

En la mateixa línia es va expressar Metges del Món. "L'exclusió social, la insalubritat i la pressió policial crispen els ànims i sorgeixen tensions", va afirmar Ferran Fonseca, el seu president a Catalunya.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici