ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

CÓritas, contra un tracte de favor als tancats a Sant Andreu - Carmen Muñoz

Ajuda a 'sense papers'

CÓritas Diocesana va anunciar ahir que no donarÓ un tracte de favor als immigrants que viuen a les casernes abandonades de Sant Andreu, ja que crearia situacions d'"injustÝcia" respecte a altres estrangers. "Nosaltres apostem per una tasca individualitzada, persona per persona", va dir la directora de l'entitat, N˙ria Gispert.

CÓritas va aclarir la seva postura davant el problema que plantegen les 400 persones que malviuen a les antigues dependŔncies del Ministeri de Defensa. Gispert es va referir a altres conflictes anteriors, com les tancades d'immigrants a diverses esglÚsies de Barcelona el 2001, per assenyalar que aquelles experiŔncies van demostrar que les intervencions col.lectives "creen immigrants de primera i segona, unes situacions d'injustÝcia i desigualtats dins del col.lectiu". Per aix˛, va dir, "l'entitat dispensarÓ una atenciˇ individualitzada".

 

130.000 'IRREGULARS'
Treballadors de l'organitzaciˇ diocesana han anat en diverses ocasions al recinte per oferir als ocupants atenciˇ a les oficines de l'entitat. NomÚs una desena d'aquestes persones, segons Gispert, han demanat ajuda als punts d'atenciˇ de CÓritas.

L'entitat va atendre el 2002 uns 14.000 immigrants indocumentats, i aix˛ suposa el 67% de les persones que va tractar aquell any. El secretari general de l'ONG, Joaquim Sabater, va dir que, segons la Generalitat, hi ha uns 130.000 immigrants sense regularitzar a Catalunya.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici