Polèmica a Sant Andreu pel nou ordenament dels edificis de Telefónica a Barcelona - David Marin
El Punt 06/07/06

Eugeni Forradellas president del districte de Sant Andreu:
«Amb l'acord, Telefónica posarà un centre d'investigació i recerca a Barcelona i no a Madrid» .


L'edifici que té Telefónica al carrer Cinca de Barcelona, al nucli de Sant Andreu, fa anys que treu el son a alguns veïns de la zona. El soroll de les seves màquines ha provocat denúncies als tribunals i sentències que obliguen la companyia a fer-hi reformes, tot esperant que algun dia Telefónica decideixi marxar d'allà: el solar està qualificat com a residencial i la companyia en trauria més rendiment traslladant aquesta infraestructura.

Però l'esperança d'aquests veïns ha quedat frustrada davant l'acord de Telefónica i l'Ajuntament de Barcelona de reordenar els edificis que la companyia té a la ciutat. Alguns tanquen i s'hi faran pisos, com la seu de l'avinguda de Roma, però no és el cas del de Sant Andreu, que es requalifica com a equipament privat i, per tant, la companyia hi podrà mantenir l'activitat.

El ple del districte va donar dimarts el vistiplau a l'acord i a la requalificació del solar de Telefónica del carrer Cinca. L'oposició hi va votar en contra, coincidint així amb el criteri dels veïns afectats pel soroll de la companyia.

El regidor de CiU Joan Puigdollers va advertir que era molt aventurat per part de l'Ajuntament de Barcelona requalificar i donar carta de legalitat a una activitat que sentències judicials han multat perquè és massa sorollosa i molesta els veïns.

En canvi, l'equip de govern va al·legar que es tracta d'un acord global de reordenament dels equipaments de Telefónica al conjunt de la ciutat i que el que Telefónica guanya per una banda, ho perd per una altra. El president del districte i regidor d'ICV-EUiA, Eugeni Forradellas, va afirmar durant el ple que gràcies a aquest acord Telefónica no només trasllada i reordena les seves seus a la ciutat de manera més efectiva, sinó que es compromet a crear a Barcelona, en un solar del 22@, un centre d'innovació i recerca.

En lloc de limitar-se al paper moderador que tenen els presidents de districte, el regidor Forradellas va portar en molts moments el pes de la veu del govern en el debat, en suport de la nova regidora del districte, la socialista Sara Jaurrieta, que dimarts afrontava el seu primer plenari.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP