Condemnen l'Ajuntament per «deixadesa» en un cas de veïns afectats per sorolls - Rosa Díaz
El Punt 27/07/05

El consistori accepta la sentència perquè «avala» la política més estricta que ha començat a aplicar.


El jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha condemnat l'Ajuntament a indemnitzar uns veïns del barri de Sant Andreu que des de feia anys es queixaven per les molèsties que ocasionaven els sorolls de les instal·lacions de la central que Telefónica té al 'barri'. El jutge ha considerat que l'Ajuntament va cometre «deixadesa abusiva» de les seves funcions fins al 2003. És a dir, que no va actuar amb fermesa per protegir el dret al descans dels ciutadans. Ara els ha d'indemnitzar amb 6.000 euros i solucionar el problema en un termini màxim de tres mesos. El consistori hi està d'acord.

Les instal·lacions de Telefónica que donen servei als veïns de Sant Andreu, situades al carrer Cinca, tenen uns sistemes de refrigeració de la maquinària necessaris perquè pugui funcionar. Quan es va construir l'edifici l'entorn era industrial i el soroll continu que fan dia i nit no molestava ningú. Però amb els anys, la zona es va convertir en residencial i el so va començar a arribar a les cases més properes. La protesta dels veïns molestos pel soroll va sorgir l'any 1997.

Des del 1999 els afectats van intentar que l'Ajuntament els ajudés i hi intervingués. Però no va començar a actuar fins al 2003, i per aquesta demora ha estat ara condemnat. Això no obstant, el consistori va constatar que les instal·lacions eren massa sorolloses i des del 2003 ha instat reiteradament l'empresa Telefónica a tancar les màquines perquè, d'altra banda, no tenen una llicència adequada. També ha denunciat Telefónica per haver incomplert els requeriments municipals, ha obert expedients sancionadors i ha posat dues multes de 600 euros a la companyia, que com a resposta va accedir a traslladar les màquines i la refrigeració a un pati interior de l'edifici.

Paral·lelament a les accions municipals, els veïns han seguit el camí judicial que ara ha donat el primer resultat. Amb tot, la sentència del contenciós administratiu de Barcelona no és ferma. L'Ajuntament la podria recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Però el gerent de Sant Andreu, Ignasi Cardelús, ha anunciat que no ho farà: «Ens és favorable i ens autoritza a precintar les instal·lacions.» A més, diu Cardelús, «va en la mateixa línia de la nova política municipal de ser més estrictes amb els incívics».

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP