El govern instal·la una xarxa de control de les antenes dels mòbils - M. Ciércoles / J. Elcacho
AVUI 15/04/05

La primera fase del projecte, en procés de construcció, consta de 50 monitors i un centre de control.
Els ciutadans podran consultar les dades a través d'Internet.


Tres departaments de la Generalitat treballen conjuntament en el disseny i instal·lació d'una xarxa de sensors que controlarà els nivells de camps electromagnètics procedents de les antenes (estacions base) de telefonia mòbil. La primera fase d'aquest projecte consisteix en la instal·lació per part del govern de 50 monitors de camp electromagnètic distribuïts en zones urbanes. Si aquest pla pilot funciona adequadament, "les companyies de telefonia mòbil hauran de participar en l'extensió de la xarxa de control a tot el territori", segons ha explicat a l'AVUI Maria Comellas, directora general de Qualitat Ambiental (departament de Medi Ambient i Habitatge).

El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, ha explicat en una resposta parlamentària (BOPC del 5 d'abril) que "el sistema de monitorització i control dels nivells de camps electromagnètics provinents de les estacions base de telefonia mòbil", un dels projectes del pla director d'infraestructures de telecomunicacions, "constarà de monitors de radiofreqüència que s'instal·laran en localitzacions específiques per tal de controlar-ne els nivells de camp i comunicar les novetats al centre de control".

Aquest sistema facilitarà informació "de forma permanent les 24 hores del dia", segons la resposta facilitada al diputat Antoni Fernàndez Teixidó (CiU).

Informació en temps real
Maria Comellas ha detallat que les dades recollides al centre de control podran ser consultades pels ciutadans, en temps real, a través d'Internet.

Els monitors de camp electromagnètic que formaran aquesta xarxa han estat dissenyats i fabricats per l'empresa Wavecontrol amb "tecnologia completament catalana", segons ha explicat el seu director general, Ernest Cid. "La gran novetat d'aquest sistema és que no es tracta de mesures puntuals, sinó que permet controlar els camps electromagnètics en un lloc determinat durant les 24 hores del dia els 365 dies de l'any", ha declarat Cid. La instal·lació d'aquesta xarxa ha estat encarregada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

tornar a la pàgina d'aquesta opinió
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP