Protesta per una central telefònica a Sant Andreu - Patricia Castßn
El Periódico 31/10/04

L'Ajuntament ha tractat en va de precintar el local per falta de insonorizació


Vibraciones i sorolls les 24 hores del dia han posat en peu de guerra a una dotzena d'escales de ve´ns que conviuen amb les presumptes molŔsties que causa una central de "Telefonica" a San Andreu. El col·lectiu duu anys denunciant irregularitats i reclama que l'edifici deixi d'albergar actibitat industrial o bÚ compleixi amb la legislació i traslladi al terrat el seu potent sistema de refrigeració.

Els ve´ns de Torras i Bages i de Cinca asseguren haver sofert molŔsties des de 1993 ), quanva començar l'activitat de les instalacions de "Telefonica". Per˛ senyalen que la situació s'agreujà en 1997,quan es va intensificar l'activitat, amb el boom de la telefonia m˛bil. Les vibracions afecten als ve´ns de Torras i Bages, que les seves viendas donen a un pati d'illa on se situa la refrigeraciˇ."El soroll Ús continu,hem fet moltes proves de sonometria i excedeix l'autoritzat",es queixa Margarita Freixe,fastiguejada que l'empresa"no vulgui dialogar".

Jorge Vicente, altre portaveu del colĚlectiu afectat, denuncien que l'edifici de "Telefonica" en el numero 37-49 del carrer Cinca "sempre ha fet obres abans de comptar amb els permisos". Assegura que les torres de refrigeració no estaven censades i que altres intervencions com la construcció d'unes casetes per a esmorteir el soroll dels aires condicionats, sense Ŕxit, es van realitzar tambÚ sense autoritzaciˇ.

TOT EN REGLA
Fonts de "Telefonica" insisteixen que "tot estÓ en regla", i que el soroll no sobrepassa el que indica la llei. "S'han fet totes les obres per a evitar-lo,d'acord amb l'ajuntament", van manifestar des de la companyia.

No obstant aix˛, l'ajuntament admet que les proves de medició de so en els habitatges afectats de Torras i Bages han detectat un clar excÚs de decibels. A resultes d'aquestes inspeccions, l'ajuntament encara no ha atorgat la nova llicŔncia d'activitats presentada per la companyia. El gerent del districte, Ignasi Cardelus, que han tractat de precintar dues vegades la central en va,els passats mesos d'agost i setembre. En ambdues ocasions, l'empresa no va acceptar l'ordre de precinte, amb l'argument que deixarien a 25.000 usuaris sense servei. El districte ordenarÓ un nou precinte al llarg de novembre. Si no s'executa, l'ajuntament emprendrÓ la via judicialva ,anunciar Cardelus.

L'advocat dels ve´ns, especialista en temes de sorolls, Gallardo, estudia una den˙ncia contra l'ajuntament per no exercir els precintes i admetre les negatives de "Telefonica".
Ademés dels sorolls, els ve´ns tenen una llarga llista de queixes, que van des de les antenes de l'edifici, fins a uns diposits de gasoli industrial, que no estan donats de baixa.


tornar a la pàgina d'aquesta opinió
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP