Telefónica i veïns es contradiuen sobre els sorolls de l'edifici de Cinca - David Fornés

La companyia diu estar a punt d´enllestir unes obres que acabaran amb les molèsties
Uns residents de Torras i Bages neguen que els treballs fets fins ara hagin reduït el brogit
.

Les molesties pel soroll d'uns aparells d'aire condicionat situats al pati interior de l'edifici propietat de Telefónica al carrer Cinca no minven tot i les obres que l'empresa ha anat fent, asegura un grup de veïns que porta denunciant el cas davant l'Ajuntament des de fa mesos. El Districte ja ha intentat precintar dos cops,sense éxit les instal.lacions. Mentrestant, Telefónica afirma que el 8 d'Octubre haurà enllestit uns treballs que acabaran amb els sorolls.

Segons un portaveu de Telefónica contactat per Ciutat Nord, la companyia "està en contacte amb l'Ajuntament per tal que no hi hagi cap mena de problema"."Hem fet un estudi perqué això s'aregli" explica aquesta font "Com més aviat se solucioni el problema millor".

Peró alguns veïns donen una visió totalment aposada a l'asumpte. Segons Margarita Fresno resident a un pis de Torras i Bages que dóna al pati interior de l'edifici de Telefónica, les obres que ha anat fent l'empresa "no han aïllatel soroll". Fresno no es creu que al final els nivells acústics estiguin dins de la llei: "Amb totes les máquines en marxa,es impossible", asegura. Jordi Vicente, veí del mateix pis, alerta que podria haver mobilitzacions: "Com que no n'hi ha prou d'anar a les audiéncies públiques, estem organitzant un moviment veïnal" que, segons Fresno, podria agrupar "300 o 400 persones". "Ens sentim desprotegits", diu la veïna.

El gerent del Districte, Iganasi Cardelús, admet que les medicions fetes al pati interior demostren que els nivells acústics superen els nivells permesos. De tota manera,segons el gerent, "Telefónica té clar que per quedar-se aquí ha de complir la llei. I estic segur que la complirá". Cardelus creu que "la pressió del Districte i del veïnat está fent que Telefónica no deixi de fer coses per solventar el problema".peró admet que el Districte ha intentat precintar le instal·lacions dues vegades i no ha estat possible. En la notificació de precintage, amb data 2 de juny de 2004, que el Districte va lliurar a Telefónica, s'afirma que "no consta (que les instal.lacions) disposin d'autorització per exercir l'activitat" i que "no s'ha justificat la subsanació de totes les deficiències descrites" a un informe tècnic previ. "Telefónica está en el seu dret d'oposar-se al precintage" diu Cardelús, "però a la tercera vegada que no ho permetin la qüestió podria passar per via judicial".

El portaveu de CiU al Districte de Sant Andreu, Roger Mestre, ha instat en diverses ocasions a l'equip de govern que trobi una solució per al problema dels veïns de l'entorn de l'edifici de Telefónica.




tornar a la pàgina d'aquesta opinió
DRET A PODER DORMIR

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPFòrums STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP